marți, 31 august 2010

189. SMOCHINELE

Smochinul ( Ficus Carica) -familia Verticaceae
Principalii constituenti:
-Fe, Mn, Br, vitaminele : A, B1, B2, C, PP, lipodiastaza-o enzima analoaga sucului pancreatic, o amilaza si o proteaza;
-fructele proaspete contin 1% proteine si 15-18 % glucide, iar cele uscate contin 4-5,2 % proteine si 62-79% glucide;
-valoarea calorica250 calorii la 100 de grame fructe crude.
Proprietati si indicatii:
-tonifiant recomandat sportivilor, copiilor si femeilor gravide, convalescentilor, in astenia fizica si psihica;
-laxativ in constipatii;
-emolient in traheobronsitele cronice.
Cumparati CONTOUR 30 , de la Discretfarma.
SMOCHINE
Observatii:
-se pastreaza 12 h intr-un litru de apa, 40-120 g de smochine. Lichidul obtinut are proprietati emoliente si expectorante; se recomanda a fi baut in dietele hidrice( febra) si gargara in gingivite si angine;
-6-8 smochine uscate, pastrate peste noapte, in 300 ml de apa, dimineata se va bea lichidul;
-4 smochine taiate si pastrate in 250 ml de lapte, seara se incalzeste laptele si se bea contra constipatiilor si contra insomniei;
-extratul din muguri de smochin, este un remediu homeopatic pentru: distonii neurovegetative, depresii, nevroze fobice, cicatrizari ale traectului digestiv.
Aviz medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu