vineri, 6 august 2010

174. PATRUNJELUL

Pastarnacul( Pastinaca sativa)
Patrunjelul( Petroselinum crispum), Familia Umbeliferae
Principalii constituenti;
-mult K( 600 mg%), Ca ( 145 mg%), Fe ( 4,8 mg%), vitamina A( 0,73 mg%), vitamina C( > 100 mg%, deci 2-3 ori mai mult decat lamaia !!), vitamina B1, B2, microelemente: Cu, Br, I, S;
-apiol( principiu estrogen)
-uleiuri volatile, terpene, penene, apeina.
JEAN VALNET spunea: " Din 20 de grame de frunze de patrunjel se absorb 48 mg de vitamina C( din necesarul zilnic de 78 mg) si de 4 ori mai multa vitamina A decat necesarul zilnic".
Comandati TIANLI NATURAL , de la Discretfarma.

Pastarnacul are proprietati asemanatoare cu patrunjelul:
-stimuleaza glandele endocrine si exocrine;
-patrunjelul este antianemic, antiscorbutic, antixeroftalmic;
-vasodilatator;
-excitant usor al fibrelor musculare netede( intestinale, urinare, biliare, uterine)
-coleretic;
-se studiaza efectul anticancerigen.
Indicatii:
-anemie, astenie, convalescente
-anorexie;
-arterita;
-cardiopatie ischemica;
-edeme
-intoxicatii diverse prin alcool, tutun, alimentatie bogata in carne si alimente suprarafinate.
Se vor consuma zilnic, 1-2 legaturi de patrunjel verde, sub forma de suc, sau adaos in salate de legume.
patrunjel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu