joi, 12 august 2010

178. PRUNELE

Prunele(Prunus domestica)-familia Rosaceae
Principalii constituenti:
-prunele proaspete: apa 82%, zahar 3,5 %, acizi 1,5 %, albumine 0,5 %, celuloza 5%,vitaminele A, B, C, substante minerale Fe, Ca, P, K, Mn.
-prunele uscate: apa 29%, zahar 44%, acizi 3%, albumina 2%, celuloza 1,5%
Proprietati si indicatii:
-laxative( in constipatie, prunele uscate inmuiate 12 ore in apa + 2 pahare de apa; se consuma dimineata pe stomacul gol);
-normalizeaza pofta de mancare;
-elimina toxinele acumulate in organism;
-ajuta la buna functionare a ficatului si pancreasului;
-remediu in intoxicatii alimentare severe;
-diuretice;
-recomandate in astenie psihica
Comandati POWER PLAY , de la Discretfarma.
PRUNE
Observatii:
-impotriva constipatiei, mai ales la cei cu suferinte ale vezicii biliare, dimineata se consuma prune uscate plus iaurt cu tarate de grau;
- se pot face cure de prune: 3 zile pe saptamana se consuma numai prune, in aterioscleroza, obezitate, hipertensiune, reumatism.
Prunele sunt interzise in diabet.
Aviz medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu