joi, 26 august 2010

184. SFECLA ROSIE

Sfecla rosie ( Beta rubra) din familia Chenopiaceae
Principalii constituenti:
-hidrati de carbon, betaina, betanina, asparagina, acid glutamic, acid citric, acidmalic, vitaminele : A, B, c( cantitate mare), Pp, oligoelemente: Mg, P, K, Fe, br, Zn, oligoelemente rare: rubidiu, cesiu.
Proprietati:
-regleaza functiile tractului digestiv( prin celuloza si acizii organici);
-este nutritiva, recomandata batranilor si convalescentilor;
-este antianemica si stimuleaza formarea scheletului ;
-reminelalizanta;
-recomandata in: nefrita, stari precanceroase, stari pretuberculoase ( pin rubidiu, cesiu si multa vitamina C);
-are efect hipotensor si regulator al functiilor ficatului( prin betaina si betanina);
-recomandata in dereglarile tiroidei si ateroscleroza ( prin sarurile de potasiu, magneziu si iod).
Comandati TIANLI NATURAL 4 , de la Discetfarma.
SUC SFECLA ROSIE

Observatii:
-sucul din radacina cruda de sfecla: se incepe cu 50 de ml pe zi si se ajunge progresiv pana la 300 ml in combinatie cu sucul de morcovi cruzi( in hipertensiune, viroze, in timpul sau dupa repausul alimentar);
-sucul obtinut din; 150 g sfecla rosie, 250 g morcov si 200 g castraveti( in afectiuni renale, litiaza, diateza urica);
-sucul de radacina cruda de sfecle cu miere, in proportia 1: 1, timp de 1 luna in tuberculoza.
Interzisa in : diabet, obezitate, fosfati in urina.
Aviz medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu