marți, 24 august 2010

183. SALATA VERDE

Salata verde( Lactuca sativa) -familia Compositae
Principalii constituenti:
-lactucarium( se gaseste in seminte si este o substanta asemanatoare graului), lactuarina, acid lacctucic, hiosciamina, clorofila, vitaminele A, B, C, D, E ( 50 mg %), Fe, Ca, P, I, Mg, Zn, Cu, Co, As, fosfati, steroli, caroten.
Comandati 3 X SUIFAN , de la Discretfarma.
salata-verde SALATA VERDE
Proprietati si indicatii:
- ateroscleroza, tromboflebita, arterita obliteranta, inainte de mese se consuma salata verde cu ulei de masline presat la rece si otet de mere;
-reumatism, guta, litiaza ;
- obezitate ( reducerea apetitului alimentar exagerat );
-psiho-astenie, insomnie, hiperexcitatie sexuala, spermatoree( datorita hormonului feminin, estrogen);
-bronsite, astm( datorita efectului emolient);
-diabet( are efect hipoglicemiant);
-menstruatii dureroase insotite de excitabilitate sexuala ( are efecte analgezice).
Observatii:
-pentru toate afectiunile enumerate mai sus se consuma zilnic: 150 g de salata( cu ulei de masline si zeama de lamaie), pe stomacul gol, inaintea meselor principale;
-in afectiunile respiratorii se bea o ceasca de decoct din 1 lingurita de seminte de salata verde , la cana de apa.
-nu se vor depasi 500 g de salata/zi.
Aviz medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu