luni, 30 august 2010

188. SPANACUL

Spanacul ( Spinacea oleracea)-familia Chenopodiaceae
Compozitie: unul dintre cele mai bogate alimente in saruri minerale;
-510 mg % Na, 375 mg% K, 49 mg % Ca, 50 mg % Fe, 37 mg % P, 37 mg % Mg, 29 mg % S, 0,60 mg % Mn, Zn, Cu, Iod, vitaminele: A, B1, b2, B12, C, acid folic, spinacina, arginina, lisina, mucilagii.
Proprietati si indicatii:
-antianemic ( anemie, convalescenta)
-activator al secretiilor pancreatice( diabet)
-tonic cardiac
-astenie fizica si psihica
-rahitism si crestere
-laxativ
-anticancerigen( in studiu)
Comandati POWER PLAY , de la Discretfarma.
SPANAC
Observatii:
-sucul de spanac: din 90 g frunze plus 130 g morcov( dimineata pe stomacul gol)
-sub forma de salata de frunze plus suc de lamaie si putina miere.
NU SE RECOMANDA SPANACUL FIERT: creste oxalemia si oxaluria( spanacul crud nu are aceste efecte nedorite)
Contraindicatii: reumatism,artrite, inflamatii gstrice si intestinale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu