duminică, 1 august 2010

171. MORCOVUL

Morcovul (Daucus carota)
Principalii constituenti:vitamina A( 1120 mg), provitamina A( caroten), vitamina B1, B2, C, levuloza si dextroza usor asimilabile, F2( & mg %), potasiu( 235 mg %), aspargina, deucarina, pectina.oligoelemente.
Proprietati: remineralizant, antianemic, creste capacitatea de aparare contra infectiilor, marele prieten al intestinului( antidiareic si laxativ in acelasi timp), creste acuitatea vizuala), galactogog, cicatrizant gastric( ulcer, gastrite0, fluidificant biliar, diuretic, pectoral, vermifug, cicatrizant al plagilor.
Comandati SUPER POTENTA 18 , de la Discretfarma.
Indicatii:
-enterocolite cronice sau acute( morcovi rasi sau facuti piureu);
-colibaciloza;
-constipatie;
-ulcergastroduodenal;
-anemie;
-boli de plamani( astm, bronsita, tuberculoza);
-dermatoze.
Observatii:
-sucul de morcovi este cel mai utilizat suc alaturi de toate retetele de sus( andive, ridichi, varza, spanac, patrunjel, telina, sfecla rosie, gulii);
-in timpul repausului alimentar se poate consuma zilnic pana la 1000 ml suc de morcovi( in amestec sau simplu);
-morcovii rasi sunt baza salatelor de iarna;
-sucul de morcovi cu adaos de lapte este expectorant.
Aviz medical.
morcovi cultura eco

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu