miercuri, 11 august 2010

176. VINETELE

Patlagelele vinete (Solanum melagerra) familia Solanaceae
Principalii constituenti:
-valoare calorica redusa: 21 kcal / 100 g
-proteine 1,3 %, glucide 5,5 %, minerale: P, mg, Ca, K, Fe, Si, I, Cu, Zn, Mn; vitaminele: A, B, C, Pp.
Proprietati;
-putin nutritiv( diabet, boli cardiovasculare)
-antianemic;
-ajuta la scaderea colesterolului( vinetele coapte fara ulei consumate cu produse bogate in colesterol, duc la scaderea colesterolului in sange)
-protectoare ale ficatului si pancreasului( 200 g de cubulete de vinete-fara coaja, macerate 5 zile in vin alb sec. Se agita sticla si se beau dimineata si seara cate o lingurita de macerat, pana la epuizarea cantitatii);
Comandati PROHERB ,de la Discretfarma.
VINETE


- vinetele sunt utile in nevroza maniaco-depresiva;
-insuficienta tiroidiana( se consuma timp de 45 de zile, 250 g de vinete preparate la micul dejun);
-purgativ;
-diuretic;
-vinetele sunt recomandate persoanelor de varsta a 3-a si celor care traiesc in zone cu poluare atmosferica .
Aviz medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu