miercuri, 28 iulie 2010

168. MARUL


Marul( Malus)-familia Rosaceae
Proverb:" Un mar pe zi goneste medicul!"
Principalii constituenti:
-apa 84-93% , zaharuri reducatoare 1.30%, zaharoza 1,60-1,40 %, celuloza 0,90-1,70 %, pentasan 0,50 %, lignina 0,40 %, acizi liberi 0,60 %, pectine 0,40 %, materii grase 0,30%, tanin;
-saruri de K, Na, Si, Ca, Cl, Fe, Br, Al, AR, S, Mg, Co;
-Esteri( amilici, formic, acetic, caproic), aldehida acetica, geraniol;
-vitamina B1(10 mg%), B2( 0,05 mg%), PP( 0,5 mg %)se afla mai ales in coaja, acid pantothenic( 0,06), vitamina C( 10 mg%);
-Valoarea calorica80-124 Kcal/100 g , in functie de specie.
Comandati BRANCA URSULUI , de la Discretfarma.

Proprietati:-Astenie, fatigabilitate, convalescenta, sarcina, iarna demineralizare;
-Reumatism, guta, litiaza urica;
- hepatită si convalescenta dupa hepatita;
Diaree şi constipaţie, colibaciloză;
-Febră;
-Ulcer gastric, gastrită;
-Insomnie;
-Diabet;
-O masă sănătoasă: mere crude, rase în salate, plus toate fructele (puteti adauga nuci, brânză, fructe, miere);
-Sucul de mere poate fi adăugat pentru a îmbunătăţi gustul de suc de legume;
-250 ml suc de mere la care se adaugă 25 ml de suc de urzici, este recomandat pentru reumatism, calculi biliari, astenie;
-mere rase fin, 500-1000 / g / zi, împărţită în cinci mese, este recomandat în diarea copiilor, enterocolite, dizenterie, colita ulcerativa, ulcer gastric;
-Infuzie de mar sau coaja uscata, 2-3 cani pe zi (reumatism, bronşită)
După un repaus alimentar total( post negru), prima masă este de mere coapte;
- CURA KEMPNER: 250 g de orez fiert cu mere / zi ( EDEME cardiorenalE , hipertensiune arterială, insuficienţă renală).
Aviz medical.

FRUCTUL MAR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu