marți, 6 iulie 2010

146. CARTOFUL

Cartoful (Solanum tuberosum)
Principalii constituenti:
- 22% hidrati de carbon, 2% protide, saruri de Na, Ca, Mg, F, Fe, Mn, Cu, 0,1mg % vitamina B1, 0,2 mg% vitamina B6, 0,05mg% B2, acid pantotenic, acid folic, acizi organici: citric, malic;
Proprietati:
-hranitor si foarte digerabil
-alcalinizant
-sucul crud este: antiulceros, cicatrizant, emolient, antispastic, calmant digestiv
-diuretic
-remineralizant
Indicatii:
-obezitate, diabet-doar cantarit( 1 kg de cartofi=800 kcal=200 g glucide)
-suc din cartofi cruzi: gastrite, ulcere gastrice si duodenale
-dispepsii, litiaze biliare, hepatite cronice, acute.
Cumparati , 3 X SUIFAN , de la Discretfarma.
Observatii:
-suc de cartofi cruzi cu miere: gastrite hiperacide
-100-300 ml de suc din cartofi cruzi, consumat zilnic-dimineata : dischinezii biliare
-decoctul de cartofi fierti in coaja si adaugat la sucurile de urzica, spanac sau ridichi: are proprietati alcalinizante si remineralizante
-utilizarea cea mai sanatoasa: cartofii copti in coaja sau fierti 5-10 minute
-salata de cartofi cruzi sau pe jumatate fierti cu adaus de ulei de masline: bolnavii hepatici sau biliari
-IN ARTRITELE MAINII , SE TINE TOATA NOAPTEA MANA INTR-O PUNGA DE PLASTIC( CIORAP ) , UMPLUTA CU AMESTEC DE TERCI DE CARTOFI CRUZI, SEMINTE DE IN SI CEAPA TOCATE.

Avizul medicului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu