miercuri, 14 iulie 2010

153. CIUPERCI COMESTIBILE

Ciupercile comestibile
Principalii constituenti:
-soiurile comune contin pana la 30 % apa, proteine( carne de tip vegetal), putine glucide, lipide, numeroase minerale: Ca, Mg, Na, Fe, Si, Co, Cu, Mg, I, Cl, Zn., putine vitamine, mucilagii.
Proprietati si indicatii:
-remineralizante recomandate in: dermatoze, oboseala, astenie
-recomandate in regimurile fara carne: vegetarienilor si celor cu uremie crescuta
-recomandate diabeticilor
-se studiaza efectul anticancerigen.
Comandati, MARATON FORTE 4, de la Discretfarma.
Observatii:
-Ciuperci cu efecte hemostatice: FOMES FOMENTARIUM
-Ciuperci cu efecte fortifiante: MARASMUS OREADIS
-Ciuperci antisudorifice: FOMES OFFICINALLIS
Studiile efectuate au demonstrat ca ciupercile au proprietati anticancerigene, antivirale, imunostimulatoare, ajuta la scaderea colesterolului ; pot reprezenta o sursa naturala de vanadiu (cu rol in procesele de crestere si reproducere, reducerea glicemiei si dezvoltarii formatiunilor tumorale)

Indicatii : in cure vegetariene , trofice generale

Contraindicatii : ciupercile se interzic in afectiunile gastro-intestinale, cardio-vasculare, hepatice, renale, pancreatice, guta
AVIZ MEDICAL
CIUPERCI COMESTIBILE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu