vineri, 23 iulie 2010

163. LAMAIUL

Lamaiul( Citrus limonum)
Principalii constituenti:
-acid citric 6-8%, acid malic, glucide, glucoza, fuctoza, saruri si oligoelemente: Ca, Fe, Si, P, Mg, Cu; vitaminele: C (40-50 mg %), A, B1, B2, B3, PP, terpene, aldehide, etc.
Proprietati:
UZ INTERN
-bactericid( activ fata de meningococ, bacil Eberth, bacil Loeffler, pneumococ, stafilococ;
-antiseptic(dezinfectant);
-febrifug, anti-gutos, calmant al aciditatii gastrice, anti- sclerogen, anti-scorbutic, tonic nervos, hipotensor, depurativ, remineralizant , anti-anemic, hemostatic, depurativ, favorizeaza secretiile gastro-hepatice si pancreatice, antipruriginos, carminativ, semintele sunt vermifuge;
Comandati MR. BIG ,de la Discretfarma.
UZ EXTERN
-cicatrizant al ranilor, antipruriginos, antiveninos( intepaturi de insecte).
Indicatii:
UZ INTERN
-infectii diverse, stari febrile, boli infectioase, astenie, ascita( ciroza), reumatisme, scorbut, hiperaciditate gastrica, ulcer stomacal, dispepsii, arterioscleroza, varice, flebite, hipertensiune, obezitate, tuberculoza, hepatita, icter, HEMOFILIE, hemoragii, dizenterie, parazitoze(samburii).
UZ EXTERN
-ANGINE, STOMATITE, GLOSITE, AFTE, FURUNCULE, HERPES, INTEPATURI DE INSECTE.
Observatii
CURA CU SUC DE LAMAIE: se porneste cu sucul de la 1/2 lamaie pe zi, crescand progesiv cu inca 1/2 lamaie pana se ajunge la 2 lamaii pe zi, apoi se descreste zilnic cu 1/2 lamaie pana se ajunge la 1/2 lamaie.
Se poate relua dupa o pauza de 2-3 saptamani.
Pentru uz extern se freaca locul cu o lamaie taiate( sau se picura o pelicula de suc si se lasa sa se usuce) ; se face gargara cu suc de lamaie in cazul faringitelor.
Aviz medical.
citron_of_comm1 LAMAIE


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu