marți, 20 iulie 2010

159. GRAUL

Graul (Triticum vulgare)
Principalii constituenti:
-amidon, gluten, proteine ( 9-10%), Ca, Mg, Na, K, P, Si, Fe, zn, Mn, Co, Cu, Iod, Ar, si aproape toate vitaminele: A, B1, B2, B12( in cantitati mari), K, D, PP. In plus in germenii de grau se gaseste si vitamina E, fermenti, enzime.
Proprietati:
-graul este baza alimentatiei naturiste in europa si este indicat in toate afectiunile cronice degenerative, in toate tulburarile vegetative, sterilitate, afectiuni neurologice, endocrine, digestive, renale, hepatice, cardiace.
Comandati LOVE DROPS , de la Discretfarma.
Observatii:
Pentru a beneficia de propritatile graului se consuma sub forma de : uruiala de grau integral, paine neagra si mai ales GRAU INCOLTIT.
-RETETA UNIVERSALA: 100 G DE GRAU INCOLTIT TRECUT PRIN MASINA DE TOCAT, 25 G DE MIERE, 25 G DE NUCI MACINATE( SAU ULEI DE MASLINE PENTRU BOLNAVII HEPATICI SAU BILIARI) SI 500 G DE FRUCTE, SE CONSTITUIE INTR-O MASA COMPLETA.
-Copii vor primi zilnic o lingurita de grau incoltit.
-Taratele de grau sunt recomandate zilnic: se pun la inmuiat in apa, 3 linguri de tarate de grau , timp de 8-10 ore; se vor consuma fie cu miere fie adaugate la un alt aliment.
-Apa in care s-au inmuiat tatatele, puternic alcalinizanta si remineralizanta, se recomanda a inlocui apa de baut in cazul repausurilor alimentare.
-Pranzul: 6 parti grau fiert+ 1 parte fasole uscata + 3 parti orez+ morcovi, toate fierte separat, amestecate si puse la cuptor( cu diverse condimente).
-KRUSCHKA DIN 5 CEREALE: grau, secara, orz, ovaz, mei, fierte 5-10 minute si lasate 2 ore in termostat ( este alimentul de baza in tratamentele naturiste ale Dr. Waerland )
-IN OBEZITATE: se recomanda inlocuirea totala a graului din alimentatie, cu GRAUL INCOLTIT sau cu TERCIUL DE CEREALE.
Aviz medical.
grau Boabe de grau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu