luni, 25 iunie 2012

572. DIETA IN ENTEROCOLITA ACUTA



a) REMEDII: repausul alimentar absolut,  se administreaza lichide cu proprietati astringente si detoxifiante:
-compoturi neindulcite din unul sau mai multe fructe :  coarne,  afine,  gutui,  castane comestibile.
-mere fara coaja rase pe razatoarea de sticla- se administreaza 300-500 g mere rase ,  zilnic, in 3-5 mese,  timp de 3-5 zile.
-detoxifiante:
-supa de morcov si morcov fiert pasat;
-orez fiert-decoct sau mucilagiu.
b) dupa depasirea fazei acute,  se trece la o realimentare progresiva cu :
-alimente fierte si sucuri de legume si fructe astingente.
TIMP DE 2-3 SAPTAMANI:
-ALIMENTE EXCLUSE: legume cu celuloza dura,  fructe oleaginoase,  dulceturi (cu exceptia celei de afine, coarne, gutui),  aluaturi, creme, torturi, untura, slanina, grasimi prajite, condimente iuti, sosuri, maioneze.
-ALIMENTE PERMISE: branza de vaci, oua fierte tari, legume sub forma de piureuri(cartofii sunt exclusi),  fructe astringente,  carnea slaba,  peste slab,  cerealele se vor da in cantitate mica(terciurile din cereale bine maruntite si fierte-care au proprietati absorbante  ca si pectinele din mere).
Preluare dupa: PROF. DR. PAVEL CHIRILA si colaboratorii,  Medicina naturista.
Avizul medicului curant.
 imagine google, supa de morcovi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu