vineri, 22 iunie 2012

570. Balneofizioterapia in enterocolite




Exista contraindicatii pentru tratament  :  puseele evolutive,  sindroamele de malabsorbtie,  colita ulcero-hemoragica ,  colita cu diverticuloza sau polipoza,  ileita terminala cronica.

Obiectivele terapeutice sunt  :  suprimarea spasmelor,  durerilor si hiperperistaltismului,  reducerea inflamatiei mucoasei si normalizarea florei intestinale si reechilibrarea psihovegetativa.

Creno-terapia se va orienta  pe baza activitatii sucului gastric  :  in colitele cu hipoaciditate gastrica se indica  :   Izvoarele 8 si 10 de la Slanic Moldova,  iar in colitele cu hiperaciditate ,  Slanic 1 bis si Sangeorz Hebe.

Pentru efectul desensibilizant,   trofic si sedativ ,  sunt sunt utile si apele ce contin calciu  :  Slanic,  Saigeorz,  Borsec,  Malnas si
 Caciulata.
In diareele functionale dau rezultate bune apele minerale de la :  Victoria,  Moneasa,  Geoagiu,  prin normalizarea tranzitului intestinal.

Pentru hidroterapia enteropatiei cronice se utilizeaza  :  hidro si termofoarele calde,  cataplasma cu parafina sau namol ,  pe abdomen,  dupa mesele principale,  timp de 1-2 ore.,  bai complete calde sau bai de sezut la 36-37 grade celsius,  dusuri calde ascendente .

Sunt utile si aplicatiile de  :   solux,  diatermia pe abdomen,  campurile electromagnetice,  iono-galvanizarile cu calciu pe abdomen sau lombare.

Sursa  :  Medicina naturista, autor dr. Chirila Pavel & colaboratorii.
Aviz medical.

 Diatermia, imagine google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu