marți, 29 mai 2012

557 Dureri menstruale si nervozitate


Dismenoree

Fitoterapie

1)  Hypericum perforatum (sunatoarea ) are actiune antispastica,  antiinflamatoare,  se utilizeaza tulpinile  cu flori.  Modul de administrare:  macerat din 10 g de planta la 250 ml de apa rece,  timp de 8 ore.  Se administreaza intern pe parcursul unei zile.
Sau sub forma de  infuzie din 5 g de planta la 250 ml de apa,  se utilizeaza intern pe parcursul zilei.
Sau sub forma de tinctura (TM),  cate 10 picaturi de 3 ori pe zi.


2)  Inula helenium (iarba mare) are efecte antiinflamatoare si diuretice.  Se utilizeaza in caz de dismenoree,  la bolnavele care fac o usoara retentie hidrica in timpul menstrei.  Se administreaza sub forma de  tinctura (TM),  cate 15 picaturi de 3 ori pe zi.

3)  Melissa officinalis(roinita ) are actiune antispastica si sedativa.  Se administreaza sub forma de tinctura (TM), cate 15 picaturi ,  de 3 ori pe zi.
Sursa:  Medicina naturista, autor dr, Pavel Chirila & colaboratorii.
Aviz medical.

 Iarba mare, imagine google

2 comentarii:

  1. Cea mai obisnuita problema menstruala este durerea in timpul ciclului (dismenoreea), mai ales la adolescente si femei tinere. De cele mai multe ori in jurul varstei de 25 de ani si dupa o nastere se calmeaza. Durerea care deobicei incepe chiar inainte de ciclu, dureaza pana la 12 ore si poate fi severa, cu posibil efect negativ asupra vietii cotidiene.Pentru tratarea dismenoreei recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:
    - Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, regleaza axul endocrin prevenind astfel dezechilibrele de ciclu menstrual ce apar la afectarea uneia sau mai multor glande din axul hormonal).
    mai multe detalii despre tratamente http://www.terapii-naturiste.com/calivita/afectiuni-tratamente/dureri-menstruale.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. Uleiul de Luminita de seara, combate intr-adevar simptomele Sindromului Premenstrual( dureri de sani, balonari etc.)

    RăspundețiȘtergere