luni, 28 mai 2012

556. Dismenoree


Dureri in timpul menstruatiei; durerile pot precede cu cateva zile menstruatia; pot fi locazalizate in hipogastru (in partea de jos a abdomenului) sau in regiunea lombara (in regiunea salelor); adeseori sunt insotite si de alte simptome si semne (nervozitate, migrene, astenii).

Fitoterapie

1 )  Alchemilla vulgaris (pretisoara, brumarie, pleasca ),  se utilizeaza pentru dismenoree si menoragie prelungita.  Se utilizeaza partea aeriana a plantei.  Se face o infuzie din 5g de planta la 250 ml de apa.  Acesta cantitate se bea pe parcursul zilei.

2 )  Artemisia vulgaris (pelinarita,  pelinul negru ) are efect emenogog ( pentru bolnave cu dismenoree si oligomenoree ).  Se utilizeaza varfurile inflorite.  Modul de administrare  ; infuzie din 5 g la 500 ml de apa.  Se itilizeaza intern ,  cate 200 ml pe zi numai in timpul menstrei.

3)  Equisetum arvense (coada calului ) are actiune hemostatica,  se utilizeaza in menometroragie asociata cu anemie.  Se utilizeaza partea aeriana.  Modul de dministrare  :  infuzie din 5 g de planta la 250 ml de apa.  Se administreaza intern pe parcursul zilei (sau 1g de  pulbere de 3 ori pe zi ).

Sursa ;  Medicina naturista, autor :  dr. Pavel Chirila & colaboratorii.
Aviz medical.

 Alchemila vulgaris

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu