sâmbătă, 21 aprilie 2012

540. Exercitii pentru musculatura abdominala




Utilitate  :  maresc capacitatea respiratorie si cruta inima de eforturi suplimentare pentru asigurarea oxigenarii organismului;  mentin organele in pozitia anatomica in abdomen,  pastreaza coloana in pozitie normala.

1)  Culcat pe spate cu bratele pe langa corp;  inspiratie prelungita pa nas concomitent cu balonarea abdomenului;  la terminarea inspiratiei se face o oprire  a respiratiei de 10-15 secunde,  apoi se expira suierator pe gura,  apasand cu mainile usor pe abdomen.  Exercitiul se repeta de 8-10 ori cu pauze de 3-5 secunde.
2)  Stand indepartat cu mainile pe solduri :  inspiratie prelungita pe nas concomitent cu sugerea abdomenului;  urmeaza apneea de 10-15 secunde si se expira aerul suierator, concomitent ci balonarea abdomenului.  Se executa de 8-10 ori cu pauze de 3-5 secunde intre repetari.
3)  Stând  cu picioarele departate  ;  ducerea bratelor inainte sus,  concomitent cu ridicarea pe vârfuri si inspiratie profunda pe nas;  aplecarea trunchiului inainte atingand cu degetele podeaua in dreptul fiecarui picior si expirand puternic pe gura.  Exercitiul se repeta de 8-10 ori in ritm lent.
4) Stând cu picioarele  indepartate cu bratele intinse inainte  :  rasucirea trunchiului spre stanga cu maximum de amplitudine si inspirand profund pe nas,  revenire la pozitia initiala cu expiratie pe gura si se continua cu miscarea spre dreapta.  Se va executa de 5-6 ori in fiecare parte.
5)  Stând cu picioarele  departate cu bratele intinse in sus;  indoirea lenta a trunchiului spre stanga ,  concomitent cu inspiratia pe nas,  revenirea la pozitia initiala cu expiratie puternica pe gura si se continua spre dreapta.  Miscarea se repeta de 5-6 ori pe fiecare parte.

Comandati   POWER PLAY  ,  de la Discretfarma.

           imagine google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu