marți, 28 august 2012

610.Homeopatia in tratarea herpesului




1) Arsenicum album- vezicule confluente,  dureri cu caracter arzator,  cu agravare nocturna intre orele 1 si 3,  ameliorat prin aplicatii calde locale.
2)  Calcarea sulfurica-vezicule herpetice pline cu puroi,  tendinta de formare de cruste galbene

3)  Capsium -vezicule herpetice,  cu localizare in cavitatea bucala,  pe buze si limba;  senzatie de arsura la locul veziculelor.
4) Croton tiglium-herpes extrem de pruriginos,  cu senzatie de arsura,  tendinta de ulceratii acoperite de secretii galbene,  apoi cruste galbene.
5)  Dulcamara-remediu indicat in  herpesul premenstrual si in herpesul secretand,  cu recidiva la atmosfera rece si umeda.
6)  Graphites-herpes cu secretii melicerice,  agravat la caldura si atingere;  cu localizare predilecta la organele genitale,  peribucal,  in spatele urechilor;  remediu indicat in herpesul premenstrual.
7)  Mercurius solubilis-eruptii veziculoase pruriginoase,  cu agravare nocturna,  tendinta de supuratie sa ulceratie,  herpes cu localizare predilecta pe organele genitale.
8)  Mezereum-eruptie veziculoasa extrem de pruriginoasa, acoperita cu o crusta groasa, albicioasa,  sub care pielea este ulcerata.
9)  Natrum muriaticum-herpes labial  care apare de hiecare data cand bolnavul raceste.
10)  Natrum sulfuric-herpes labial si herpes vulvar la bolnavii cu sensibilitate la umiditate.
11)  Nitric acid-herpes cu localizare genitala,  prurit vulvar constant,  cu senzatie de arsura si dorinta sexuala violenta.
12)  Rhus toxicodendron-eruptie veziculoasa;  dureroasa,  extrem de pruriginoasa pe fond  edematiat,  agravata la frig;  localizare frecventa pe buze.
13)  Sarsaparilla-remediu indicat in herpesul genital pruriginos la barbat si in herpesul premenstrual la femeie, de asemenea indicat in herpesul de la degete.
14) Sepia-eruptii veziculoase,  pruriginoase,  in jurul gurii si a barbiei,  la articulatii(coate, genunchi, degete) la pliurile de flexiune.
15) Sulfur iodat-herpes labial pruriginos, herpes menstrual.  Este remediul recomandat in herpesul recidivant rebel.

Sursa:  Medicina  naturista, autor dr. Pavel Chirila si colaboratorii
Remediile vor fi prescrise doar de catre medicul Homeopat !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu