joi, 2 august 2012

595. Hepatita acuta




Caracterizare generala  ;  boala acuta a ficatului,  caracterizata prin necroza celulara si infiltrat interstitial;  majoritatea covarsitoare a cazurilor sunt de etiologie virala;  tabloul clinic si biologic este polimorf;  semne generale de boala infectioasa,  icter,  astenie fizica marcata,  semne de citoliza (transaminaze crescute),  bilirubina crescuta, antigen HBS prezent sau nu.
Principii de tratament alopat  :  repaus, dieta de crutare, tratarea diverselor complicatii

.Fitoterapie

1 )  Artemisia absintium (pelin ) :  traditia etnoiatrica o indica pentru efectul drenator hepatobiliar (mai mult in formele cu colestaza ).  Se utilizeaza portiunea aeriana a plantei.  Mod de administrare :  TM -tinctura mama, cate 20 de picaturi de 3 ori pe zi.

2) Berberis vulgaris (dracila ) ;  unii alcaloizi au actiune antibiotica, coleretica,  spasmolitica,  se indica mai mult in cazurile cu dureri si stare febrila.  Se utilizeaza scoarta.  modul de administrare  ;  decoct din 5 g la 250 ml de apa,  fierbere 3 minute.  Se administreaza 250-500 ml pe zi.

Sursa:  Medicina naturista,  dr. Pavel Chirila.
Aviz medical.

 Dracila

Un comentariu:

  1. Hepatita acuta este hepatita aflata la debut, indiferent de ce tip viral este ea. Pentru tratarea acesteia puteti urma schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:

    - Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite inainte de masa cu 30 de minute - actioneaza ca detoxifiant hepatic si purificator al intregului organism).

    - Noni (sirop) (1-1-1 linguri dupa masa - actioneaza prin ridicarea imunitatii si cresterea tonusului vital).

    - Spirulina Max (1-1-0 inainte de masa - sustine metabolismul hepatic).

    - Virago (0-1-1 dupa masa actioneaza ca antiviral).
    http://www.terapii-naturiste.com/calivita/afectiuni-tratamente/hepatita.htm

    RăspundețiȘtergere