marți, 22 februarie 2011

255. GALBENELELE

Galbenelele ( Calendula officinalis)
1) Infuzia din 25 g de flori, in 1 litru de apa, se beau 2-3 cani /zi, in cazul eruptiilor cutanate, al bolilor de piele sau pot fi aplicate comprese pe tenurile iritate sau uscate.
2) Infuzie din 30 g de flori la 1 l de apa, se foloseste pentru : spalaturi vaginale in caz de candidoza, tricomonaza, leucoree; sau ca antiinflamator sub forma de comprese si spalari ale ranilor, ulcerelor degeraturilor, contuziilor sau in caz de strept-stafilococii ale ranilor.
3) Infuzie din 50 g de flori la 1 litru de apa, se beau 3 cani/zi, pentru tratarea furunculozei sau ca demachiant pentru ten.
4) Decoctul din 30-40 g din amestec in parti egale, de galbenele, coada soricelului si sirinderica-iasomie( Philadelfus coronarius ), se foloseste pentru irigatii in caz de leucoree, trichomonas , candidoza vaginala.
Comandati TIANLI NATURAL de la Discretfarma.
GALBENELE
5) Alifie di 3-4 g suc proaspat stors din flori de galbenele, plus 30 g de unt proaspat, se amesteca bine si se aplica pe rani, arsuri, degeraturi, intepaturi de insecte, acnee.
6) Pasta din 5 g tinctura de galbenele, plus 10 g oxid de zinc, plus 10 g de lanolina, plus 10 g de vaselina. Se foloseste pentru tratare impetigourilor ( bube dulci ), eczemelor scuamoase, arsuri, intepaturi de insecte. autor dr. A. Vasilca Mozaceni.
Avizul medicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu