sâmbătă, 12 februarie 2011

248. Coada soricelului

Coada soricelului ( Achillea millefolium)
Are efecte: vindecatoare, antiinflamatoare, antiseptice, dezinfectante, calmante, epitelizante, cicatrizante, regeneratoare ale tisulare, PROTECTOARE CONTRA RADIATIILOR ( ca si Catina),
1) Infuzia din flori, 30-50 g la 1 l de apa, se pun comprese pe arsuri, pe tenuri iritate, pe contuzii, pe plagi, pe ulcere cronice de gamba supurate , ulcere varicoase, plagi infectate, panaritiu.Sub forma de bai pentru: RESTABILIREA STRUCTURII PERETILOR CAPILARELOR, acnee, celulita, stimularea cresterii parului, irigatii vaginale in leucoree.
Comandati CONTUR 30 de la Discretfarma.

coada soricelului
2) Infuzia de flori 20-40 g la 1 l de apa, se foloseste in cazul tulburarilor circulatorii cate 2 cesti de cate 150 ml / zi, din care una dimineata, inainte de masa.
3) Sucul de planta proaspata, in amestec in amestec in parti egale cu ulei sau untura este folosit pentru ulceratii, panaritiu si hemoroizi externi.
4) Unguentul dintr-o parte de radacina rasa in amestec cu 2 parti de untura nesarata , se foloseste pentru scabie la om.
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni

Un comentariu:

  1. panaritiu.Sub forma de bai pentru: RESTABILIREA STRUCTURII PERETILOR CAPILARELOR, acnee, celulita, tratament plagi cronice

    RăspundețiȘtergere