luni, 8 noiembrie 2010

196. MUGURI DE NUC CU MIERE

PASTA DIN MUGURI DE NUC CU MIERE

Compozitie: 100 g muguri de nuc, 200 ml apa, 150 g miere.

Prepararea: mugurii de nuc spalati se pun sa fiarba la foc domol, intr-un vas acoperit pana ce apa scade la jumatate. Se zdrobesc bine, se lasa sa se raceasca si se adauga mierea. Compozitia se amesteca bine , pana la omogenizare cu mierea si se pune sa se raceasca intr-un vas de sticla colorata sau ceramica smaltuita,
inchis ermetic si se tine la rece.
Cumparati 3X SUIFAN de la Discretfarma.
MUGURI

Administrarea: se da copiilor intre 3-6 ani cate o lingurita dimineata, celor de la 6-9 ani cate o lingurita dimineata si seara, iar de la 9 la 12 ani cate o lingurita dimineata, una la pranz si una seara, toate dozele se iau inaintea meselor. Tratamentul dureaza o luna si se poate repeta dupa o pauza de o luna atata timp cat este nevoie.

Adultii iau 3 linguri pe zi inaintea meselor principale, o luna da , una nu cat timp este nevoie.

Actiunil eterapeutice: stimuleaza pofta de mancare, accelereaza metabolismul, ajuta la ingrasare. Prin continutul de iod din mugurii de nuc si vitaminele din complexul B, ajuta functionarea tiroidei, fiind foarte folositoare la prevenirea si tratarea gusei endemice; de asemenea creste rezistenta organismului la infectii.

Indicatii: pentru lipsa poftei de mancare, slabiciune, oboseala, boli nervoase de tip astenic, insuficiente glandulare(tiroidiene, ovariene) , impotenta, ejaculare precoce, frigiditate.

Actiuni toxice adverse: se pastreaza 2-3 zile la temperatura camerei sau 7 zile la frigider, apoi se arunca pentru ca devine toxic.

Contraindicatii: febra mare, diabet zaharat. Conservarea: dupa preparare se lasa 1 ora, apoi se administreaza si apoi se pune la frigider pentru 7 zile.

Administrarea se face numai cu avizul medicului pediatru sau de medicina generala.

Autor: dr . Nic. N. Mihailesco

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu