sâmbătă, 3 octombrie 2009

6. Talpa gastei

Se folosesc varfurile florale si frunzele.
1. UZ INTERN
Infuzia de baza: 1-2 lingurite de planta uscata si maruntita, la o cana de apa clocotita, cu 2 minute infuzare. Se beau 2-3 cani pe zi, ultima seara, inainte de culcare(efect sedativ puternic). Infuzia se administreaza in cure SAPTAMANALE, doar de 6 ori pe an.
Utilizare: anxietate, aritmii cardiace, afectiuni vasculare periodice, astm bronsic, atonie gastrica, balonari, CARDIOPATIE ISCHEMICA, colite, gastrite cu componenta nervoasa, digestie lenta, diatonie neurovegetativa, excitabilitate nervoasa si sexuala, hipertensiune arteriala pe substrat nervos(in amestec cu valeriana), insomnii, stari depresive si stari spastice ale vezicii biliare.
Cardiopatie ischemica: o cana de infuzie in timpul diminetii.
Nevroze, insomnii, aritmii cardiace, menopauza, hipertensiune arteriala: 3 linguri de planta la o cana de apa clocotita, se iau TIMP DE O SAPTAMANA, DE 6 ORI PE AN, 3-5 linguri(ultimele 2 seara). In acelasi scop tinctura de talpa gastei: 20 g planta uscata, macerata in 100 ml alcool de 70 grade-se iau 20-30 picaturi de 3 ori pe zi inaintea meselor principale(cate 1 saptamana de 6 ori pe an)
este de 3 ori mai eficienta decat valeriana.
2. UZ EXTERN
Decoctul: din 3o g planta la 1 l apa, sub forma de cataplasme pe rani, contuzii, umflaturi.
Herzgespann

Fleurs de Leonura cardiaca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu