duminică, 4 august 2013

734. Salcia alba (Salix alba )

Denumire populara : Rachita alba.
Produsul vegetal folosit : scoarta ramurilor-Cortex salixi. Se recolteaza in lunile martie-aprilie, de pe ramurile tinere de 2-3 ani.Aceleasi proprietati le are si rachita verde (Salix fragilis), la care recoltarea se face in martie-mai.
Principii active : salicozida, populozida, taninuri mixe si flavonozide.
Actiune farmacologica : analgetic, antitermic, tonic, antireumatic, astringent, sedativ, usor hemostatic.
Indicatii terapeutice : in reumatismul articular acut si guta, gripa, bromsita, hiperclorhidrie, dispepsie insomnie, anxietate.
Mod de intrebuintare :
* 1 lingurita foarte plina de scoarta se pune in 250 ml de apa rece, se fierbe 5 minute si se infuzeaza 10 minute. Se strecoara si se beau 2 cani pe zi indulcite cu miere.
* Se poate utiliza si sub forma de pulbere(pudra din scoarta ) : 2g de pulbere luate in miere sau must de struguri, inainte de masa, de 3 ori pe zi.
* Se pot pune 50 g de pulbere de coaja la macerat cu 1 litru de must (suc de struguri), se macereaza 15 zile. Se beau 2 pahare de cate 150 ml pe zi.
* Infuzia preparata din frunze de salcie alba ; 1 lingura de frunze la 250 ml de apa clocotita, infuzie 5 minute. Se administreaza de 3 ori pe zi, inainte de masa. Utilizare : eretism genital (hipersensibilitate genitala), insomnie, anxietate.
Aviz medical .
Sursa: “Terapii naturale” dr. Doru Laza, Romania
Editor: DiscretFarma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu