joi, 31 ianuarie 2013

687. Vin si sirop de afine




1-  vinul  ;  se fierb 500 g de afine intr-un litru de vin rosu,  timp de 15 minute.  Se racoreste,  se flitreaza si se pune intr-o  sticla cu dop.

2-siropul  :  se amesteca 500 g de afine zdrobite,  cu 1 l de vin alb,  cu o lingurita de scortisoara,  cu 1-2 cuisoare si cu 100 g de miere.  Se macereaza timp de 8 zile,  se filtreaza si se pune in sticla  cu dop ,  inchisa ermetic.

In ambele variante se consuma,  inaintea meselor principale,  cate o lingura.

Produsele sunt antiseptice si bactericide,   actionand asupra infectiilor intestinale, insuficientei biliare si constipatiei. Vinul   este recomandat in diabet( hipoglicemiant puternic ) , ateroscleroza si pentru  imbunatatirea vederii nocturne.

Sursa:  revista  "Femeia de azi"

Scortisoara, cuisoarele, afinele sunt antioxidanti foarte puternici.

.DiscretFarma


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu