marți, 11 iunie 2013

723. Paducelul (Crataegus monogyna ) Familia Rosaceae


Denumire populara  :  Maracin alb,  Gheorghin,  Gherghinar
Principii active  :  compusi flavonici,  leucoantocianidine si derivati triterpenici.
Produsul vegetal folosit  :  florile  ( aprilie-iunie )  si fructele  (recoltate inainte de coacere,  din momentul in care au devenit rosii )
Indicatii terapeutice  :  aritmie extrasistolica,  tahicardie,  palpitatii,  angina pectorala ),  arterita,  varice,  hipertensiune arteriala,  stari de hiperexcitabilitate nervoasa,  insomnii,  emotivitate excesiva,  vertij,  cosmare,  distonie vegetativa in preclimax,  albuminurie,  cuperoza,  litiaza renala,  enurezis.
Modul de utilizare  :
*  Infuzie  :  1 lingurita cu varf de flori,  la 250 ml de apa clocotita,  se va infuza 3 minute.  Se filtreaza si se beau 3 cani pe zi.
*  Decoct din fructe  :  5 g de fructe maruntite se fierb 3 minute in 1 litru de apa .  Se filtreaza si se bea pe parcursul  unei zile.
*  Comprese pentru cuperoza (coloratia rosu-violacee a nasului si obrajilor )  :  20 g de flori si fructe se fierb 3 minute in 500 ml de apa Se filtreza si se aplica pe fata.
*   Pentru tulburari circulatorii si crampe la nivelul membrelor se prepara o infuzie din 20 de lingurite la 1 litru de apa clocotita.  Se fac zilnic 2 bai de cate 20 minute.
*  In anghina pectorala,  infarct,  se aplica pe regiunea inimii,  o compresa  muiata in infuzia de mai sus.

Sursa:  "Terapii naturale "  dr. Doru Laza, clinica Eden , Breaza, Romania

DiscretFarma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu