miercuri, 29 februarie 2012

516. Faringita si laringita




Inflamatia faringelui este produsa frecvent de o infectie virala dar si de streptococi, pneumococi,Corynebacterium diphteriae.  Boala se manifesta prin usturimi, senzatia de gat uscat si de nod in gat, frisoane, febra moderata sau mare, greutate in deglutitie, raguseala, inflamatia ganglionilor limfatici din zona gatului.
Medicul va stabili tratamentul medicamentos,   iar ceaiurile recomandate pot fi baute un timp indelungat ,  pentru ca au efecte curative si preventive.
Faringita
Amestecul de plante  :  15 g flori de musetel (Matricaria chamomilla),  15 g frunze de salvie ( salvia officinalis ),  50 g de turita mare (Agrimonia eupatoria ).
Modul de preparare      :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingurita din amestec si se lasa sa stea 5 minute.  Se filtreaza si se  face gargara cu ceai cald,  din doua in doua ore.
Aviz medical.  Autor  :  Maria Treben

Comandati   CREMA IGIENA INTIMA,  de la Discretfarma.

                   TURITA MARE, imagine google

marți, 28 februarie 2012

515. Excitatia sexuala




Ceaiul de plante baut in mod regulat, va fi un aliat pretios in calmarea pacientului.

Amestecul de plante  :  25 g de radacini de valeriana(Valeriana officinalis ),  25 g de conuri de hamei (Humulus lupulus ).
Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierb 3 lingurite din amestec,  cu 3 cani de apa timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau in cursul zilei,  trei cesti de ceai cald.
Aviz medical.  Autor Maria Treben.

Comandati  AMOR SEXAMIN ,   de la Discretfarma.

                CONURI DE HAMEI. imagine google

duminică, 26 februarie 2012

514. Eruptie alergica




O eruptie asemanatoare cu urticaria si insotita de o mîncărime puternica este semnul unei alergii.
Ceaiul ajuta ,  si chiar vindeca,   alergiile.

Planta  : 100 g de  urzica mare (Urtica dioica ).
Modul de preparare  :  se toarna 500 ml de apa clocotita peste 3 lingurite de urzica si se lasa sa stea 5 minute.  Se filtreaza si se beau zilnic,  3-5 cesti de ceai cald.
Aviz medical.  Autor Maria Treben

Comandati  CREMA LARGER,   de la Discretfarma.

                URZICA MARE,  imagine google

sâmbătă, 25 februarie 2012

513. Eructatie (Ragaiala )




Exista persoane care inghit aer atunci cand vorbesc sau mananca. Eliberarea aerului din stomac pe gura,   poat fi cauzat de producerea de gaze in timpul digestiei. Infuzia de plante este foarte utila.

Amestecul de plante  :  30 g seminte de anason (Pimpinella anisum ),  30 g fe frunze de gentiana (Gentiana lutea ),  30 g  de frunze de menta (Mentha piperita ),  30 g de tintaura(Centaurium erythraea),  30 g de pelin ( Artemisia absinthium ).
Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Peste 3 lingurite din amestec se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute.  Se filtreaza si se bea ,  de 3 ori pe zi ,  cate o cana de ceai cald.
Aviz medical.  Autor Maria Treben

Comandati  MR. BIG,   de la Discretfarma.

              TINTAURA, imagine google

joi, 23 februarie 2012

512. Epuizare nervoasa



Atunci cand dificultatile profesionale,  presiunile psihice si sociale  cresc,  se poate ajunge in timp,   la epuizarea nervoasa.

 Ceaiul este benefic.

Amestecul de plante  :  30 g de radacina de valeriana (Valeriana officinalis ),  30 g de fructe de maces (Rosa canina ),  30 g de levantica (Lavandula spica ),  30 g de frunze de tei cu frunza mare ( Tilia platyphylos ),  30 g de coada soricelului ( Achillea millefolium ).
Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate .  Se fierb 3 lingurite din amestec,  cu 3 cani de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau in cursul zilei,   trei cani de ceai cald.
Aviz medical.  Autor  Maria Treben

Comandati  SPANISCH FLY,  de la Discretfarma.

                 levantica, imagine google

miercuri, 22 februarie 2012

511. Epilepsia



Epilepsia adevarata, congenitala,   poate fi tratata cu medicamente specifice,  care trebuiesc luate in mod regulat.  Ceaiul , care trebuie avizat de medic este benefic ( alaturi de medicamente ).
Amestecul de plante  :  30 g de varnant (Ruta graveolensis ),  20 g flori de musetel (Matricaria chamomilla ),  20 g de radacini de valeriana (Valeriana officinalis ).
Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierb 3 lingurite din amestec cu 3 cani de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau pe parcursul zilei,  3 cesti de ceai cald.
Aviz medical.  autor :  Maria Treben.

Comandati   CHINESE BRUSCH  ,  de la Discretfarma.

                     VARNANTUL (RUTA )

marți, 21 februarie 2012

510. Enurezis asociat cu insuficienta circulatorie



Amestecul de plante  :  30 g de sunatoare(Hypericum perforatum),  30 g de frunze de roinita (Melissa officinalis ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Peste o lingurita din amestec se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute.  Se filtreaza si se da  copilului sa   bea zilnic,  inainte de ora 17,   o cana de ceai cald.

Aviz medical.  Autor Maria Treben

Comandati  MARATON FORTE 4,   de la Discretfarma.

                    sunatoarea, imagine google

luni, 20 februarie 2012

509. Enurezis copii



Reteta 4
Amestecul de plante  :  30 g de coada calului (Equisetum arvense,  30 g de rizomi de sclipeti  (Potentilla erecta ),  100 g de patlagina ingusta (Plantago lanceolata ).  Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierbe o lingurita din amestec,  cu o cana de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau zilnic ,  inainte de orele 17, 150 ml de ceai cald.
Aviz medical.  Autor  ;  Maria Treben

Comanndati  CONTUR 30,   de la Discretfarma.

                    SCLIPETII. imagine google

sâmbătă, 18 februarie 2012

508. Enurezis



Reteta 4
Amestecul de plante  :  20 g de strugurii ursului( Arctosthahylos uva -ursii),  20 g de scoarta de stejar (Quercus robur ),  20 g de flori de tei cu frunza mare  (Tillia platyphylos ),  100 g de sunatoare (Hypericum perforatum ).
Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierbe o lingurita din amestec,  cu o cana de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se da copilului zilnic, inainte de ora 17,  cate o cana de ceai cald.
Aviz medical.. Autor  :  Maria Treben.

Comandati   POWER PLAY  ,  de la Discretfarma.

joi, 16 februarie 2012

507. Enurezis la copii



Reteta 2
Amestecul de plante : 10g frunze de roinita(Melissa officinalis ), 70 g de turiţa mare (Agrimonia eupatoria ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Peste o lingurita din amestec se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute.  Se filtreaza si se da copilului, zilnic, inainte de ora 17,  o ceasca de ceai cald.
Aviz medical.  Autor  :  Maria Treben.

Comandati   POMPA APARAT  de la Discretfarma.

                    Roinita, imagine Google

luni, 13 februarie 2012

506. Enurezis la copii




Copii peste 3 ani ,  care fac pipi in pat,   noaptea sunt bolnavi de enurezis.  Daca medicul nu descopera o cauza organica, boala are cauze psihice si familiale. Induceti o atmosfera de calm si afectiune fata de copil, nu-l certati sub nici un motiv ci incurajati copilul.  Daca nu exista rezultate,   apelati la un psihiatru  si la ceaiurile de plante.

Reteta 1

Planta  :  50 g de sunatoare (Hypericum perforatum )                          Modul de preparare  :  se toarna o cana de apa clocotita,  peste o lingurita de sunatoare si se lasa sa stea 5 minute.  Se filtreaza si se da zilnic o cana de ceai cald ,  inainte de ora 17.
Aviz medical. autor :  Maria Treben

Comandati  ENTRAN FORTE ,  de la Discretfarma.

                    ,  IMAGINE GOOGLE

duminică, 12 februarie 2012

505. Enterita asociata cu colici




Colicile , balonarile si tulburarile digestive sunt ameliorate cu acest ceai.
Amestecul de plante  :  5 g scoarta de crusin(Rhamnus frangula ),  5 g de frunze de nuc (Julans regia ),  10 g de radacini de lemn dulce(Radix liquiritae)(Glycirrhiza glabra ),  20 g seminte de fenicul(Foeniculum vulgare ),  30 g de radacini de nalba mare ( Althaea officinalis ),  30 g de seminte de in (Linum usitatissimum).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate  ,  se fierb 3 lingurite din amestec cu 3 cani de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau zilnic,  3 cesti de ceai cald.
Aviz medical. Autor Maria Treben

Comandati    PROHERB  ,  de la Discretfarma.

                    NALBA MARE, imagine google