marți, 24 iulie 2012

593. Hemoroizi




Fitoterapie

V. Voiculescu preia din etnoiatria romaneasca urmatoarea formula

:Rp/  Artemisia absintium (Pelin ),  varfurile florale cu frunze si tulpini
Cynoglossum officinale (Limba cainelui ),  partea aeriana
Urtica dioica ( urzica),  frunze.
D.S. intern,  infuzie din 10 g de amestec in parti egale,  la 250 ml de apa;  se bea o infuzie zilnic.

Sursa:  Medicina naturista dr. Pavel Chirila
Aviz medical.

 limba cainelui

Un comentariu:

  1. Dieta: - 10 zile cura cu sucuri de fructe si zarzavaturi.
    - 1 clisma dimineata cu 2 litri infizie de musetel.
    - Regim lacto-ovo-vegetarian cu intercalarea curei de fructe 1-2 saptamani.
    - Cura cu boabe de ienupar.
    - Suc de orz verde 3 x 50 ml. pe zi.
    - 2 x 3 linguri de tarate de grau pe zi.
    - Ceaiuri din urmatoarele plante:
    - Rp. 1 : 20 gr. urzica, 20 gr. podbal, 20 gr. coada calului, 15 gr. coada soricelului.
    - Rp. 2 : 30 gr. tataneasa, 20 gr. frunze de vie.
    - Rp. 3 : 20 gr. salvie, 20 gr. trifoi rosu, 15 gr. coada soricelului, 10 gr. musetel.Pe langa acestea folositi schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:
    - Protect 4 Life (1-1-0 dupa masa, realizeaza o fluiditate optima a circulatiei venoase iar continutul bogat de antioxidanti asigura o buna sanatate vasculara).

    - Liquid Clorophyll (1-1-1 inainte de masa, actioneaza prin mai multe mecanisme - unul e legat de detoxifierea la nivel intestinal deoarece foarte multe persoane care au probleme hemoroidale asociaza si constipatie; al doilea mecanism este combaterea anemiei in cazul in care o persoana sufera de hemoroizi in faza recidivanta si sangeranda - anemia se datoreaza pierderii sangelui).

    - Para Protex (0-1-1 in timpul mesei, realizeaza un sistem de aparare antimicrobiana la nivel general dar si local - in intestin, in acest mod prevenind suprapunerea in flora intestinala a diverselor microorganisme care pot declansa / inrautati starea hemoroizilor deja prezenti; totodata combate constipatia si previne rupturile hemoroidale).

    - Vein Protex (1-1-0 dupa masa, este un produs specific pentru mentinerea troficitatii peretelui venos; prin compozitia complexa devine curativ si in complicatiile date de boala hemoroidala cronica - sangerari, fisuri anale, prurit, suprainfectie. Vitamina C din compozitie este cea mai importanta vitmaina in mentinerea unei sanatati optime a tonusuului vascular - in cazul de fata al peretelui venos - astfel prevenind anumite dilatatii ale vaselor venoase (hemoroizi, varice) si rupturile peretilor vasculari (sangerarile).http://www.terapii-naturiste.com/calivita/afectiuni-tratamente/hemoroizi.htm

    RăspundețiȘtergere