luni, 6 septembrie 2010

193. VARZA

Varza (brassica oleracea) familia Cruciferae
Principalii constituenti:
-0,63% amidon, 0,29 % protide, o,05 rezine, 2,84 extract solubil in apa si alcool, sulfat si nitrat de potasiu, oxizi de fier, sulf, etc. Pentru 100 g de varza : 80 mg vitamina C, 0,15 mg vitamina B1, 0,12 mg vita mina B2, 0,60 mg vitamina PP, 2200 UI vitamina A, 0,5 mg provitamina A.
Proprietati si indicatii:
-degeraturi;
-plagi diverse, atone ;
-ulcer varicos rezistent la acte terapeutice;
-Zona Zoster, acnee, eczeme;
-dureri reumatismale( lombare, sciatica), dureri dentare, faciale, guta;
-colica renala;
-intepaturi de insecte, muscaturi de animale.
Comandati STUD 100 SPRAY, de la Discretfarma.
VARZA
Utilizarea externa: Frunzele de varza , carnoase, cu nervurile mai groase taiate, se zdrobesc cu ajutorul unei sticle.
Frunzele de varza calmeaza durerile acute dar le reactiveaza pentru inceput pe cele cronice. Dupa cateva aplicatii, durerile cronice se linistesc.
Daca apare intoleranta, cataplasmele cu varza se intrerup si se unge locul cu ului de masline. Dupa disparitia reactiei cutanate, se poate relua aplicarea , pentu un timp mai scurt.
Utilizarea interna:
-tratamentul cu suc de varza cruda, pentru ulcerul gastric;
-varza contine un principiu hipoglicemiant, utila in diabet;
-sucul de varza este util in colitele ulceroase.Sucul de varza cruda se amesteca cu suc de morcovi si putina zeama de lamaie.
aviz medical.

Un comentariu: