miercuri, 31 martie 2010

52. PANARITIU

1. CEAPA COAPTA: cataplasme pe furuncule, panaritii, abcese-pentru maturarea si colectarea lor ca si pentru degeraturi.
2. SUC DE PLANTA PROASPATA-COADA SORICELULUI- se amesteca sucul de planta proaspata , in parti egale cu ulei sau untura nesarata si se aplica pe : ulcere de gamba, panaritii, hemoroizi externi.
3. CARTOFUL: cartofii fierti si zdrobiti se aplica fierbinti pe: furuncule, abcese, panaritii-pentru maturarea acestora; ori pe contuzii, pentu calmarea durerilor.
4. BOBUL( VICIA FABA L.)-se face un decoct( fierbere) timp de 30 minute, din 80 g de frunze uscate sau proaspete, la 1 litru de apa, si se tin degetele cu panaritiu in acest decoct, cat de fierbinte se poate suporta.
Preluare: dr. Vasilca-Mozaceni
Bobul-pastaia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu