sâmbătă, 7 noiembrie 2009

15. Lapte cu ceapa si miere-vermifug

Compozitia: ceapa de arpagic sau rosie de Fagaras-1 bucata mare sau doua mai mici, 250 ml lapte, 2 linguri de miere(poliflora).
Preparare: ceapa se curata se taie in bucati mici si se fierbe cu laptele, intr-o oala smaltuita, acoperita cu capac. Se fierbe 15 minute la foc mic, se strecoara calda int-un pahar sau vas de ceramica smaltuit si dupa ce s-a racorit se adauga mierea.
Administrarea: copii primesc aceleasi doze ca in reteta 14. Adultii impart doza de 150 ml in 2 jumatati egale, dimineata si seara, 2-3 zile la rand.
Se poate repeta tratamentul dupa 2 saptamani, cat timp este nevoie.
Actiune terapeutica: actioneaza asupra viermilor intestinali-ascarizi(limbrici) si oxiuri.
Actiuni toxice si contraindicatii ca in articolul 14.
Avizul medicului este obligatoriu.

Ceapa de fagaras

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu