blog de terapii naturiste alternative pentru tratarea afectiunilor cu ajutorul plantelor
joi, 31 ianuarie 2013
687. Vin si sirop de afine
1- vinul ; se fierb 500 g de afine intr-un litru de vin rosu, timp de 15 minute. Se racoreste, se flitreaza si se pune intr-o sticla cu dop.
2-siropul : se amesteca 500 g de afine zdrobite, cu 1 l de vin alb, cu o lingurita de scortisoara, cu 1-2 cuisoare si cu 100 g de miere. Se macereaza timp de 8 zile, se filtreaza si se pune in sticla cu dop , inchisa ermetic.
In ambele variante se consuma, inaintea meselor principale, cate o lingura.
Produsele sunt antiseptice si bactericide, actionand asupra infectiilor intestinale, insuficientei biliare si constipatiei. Vinul este recomandat in diabet( hipoglicemiant puternic ) , ateroscleroza si pentru imbunatatirea vederii nocturne.
Sursa: revista "Femeia de azi"
Scortisoara, cuisoarele, afinele sunt antioxidanti foarte puternici.
.DiscretFarma
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu