duminică, 6 mai 2012

541. Cardiopatia ischemica / 1




Cauze  :  excesul de grasimi animale,  carnea de porc, dulciurile rafinate,   creale rafinate(faina alba).  Riscul aparitiei bolii este crescut de stres si de alimentatia saraca in legume, fructe, cereale.
O consecinta este infarctul miocardic acut.

In     INFARCTUL MIOCARDIC ACUT se recomanda:

- 14-16 zile de repaus la pat
-In primele 1-3 zile se recomanda o dieta hidrica formata din 1, 5 l/zi din lichide bogate biologice:  suc de mere,  morcovi, spanac;  decocturi de cereale  :  secara,  ovaz,  grau sau limonade indulcite cu miere.
-Reluarea alimentatiei se face treptat,  cu legume fierte si pasate, fructe coapte in cuptor, cereale bine fierte.
Regimul va fi hipo-caloric, fara sare, normoglucidic.
Dupa 14 zile se trece treptat, la o alimentatie cu 50-60% alimente netratate termic si restul alimente fierte.  Sucurile se mentin cel putin inca 42 zile in cantitate de 0,5-1 l / zi.  In primele 14 zile exista interdictie totala la sare,  apoi sare in cantitati foarte mici.

In    CARDIOPATIA ISCHEMICA
                                                                         
 Se recomanda o dieta de fond de cel putin 80% alimente neprelucrate termic, o perioada lunga de 1 luna pana la 2-3 ani.

Sursa:  Medicina naturista,  autor dr. Pavel Chirila & colaboratorii

Comandati  Mr. Big de la Discretfarma.

 boabe de secara, imagine google



       

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru tratarea cardipatiei ischemice am gasit urmatoarea schema de tratament pe baza de produse naturiste Calivita:

    - Senior Formula (1-1-0, dupa masa, alimenteaza muschiul inimii cu vitaminele, mieralele si nutrientii esentiali de care acesta are nevoie, asigurand vitalizarea acestuia si functionarea corespunzatoare in variate conditii).

    - Super Coenzyme Q10 Plus (1-1-0 dupa masa, doua cure apoi pauza, creste rezistenta muschiului inimii printr-o oxigenare adecvata a celulelor tesuturilor).

    - Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, relaxeaza sistemul nervos neurovegetativ si scade pesarcina inimii).

    - Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, fluidizeaza sangele, reduce nivelul de colesterol si trigliceride, impiedica agregarea trombocitara, creste aportul de oxigen al tesuturilor, contribuie la eliminarea reziduurilor de grasime, toxine si calcar de pe peretii arteriali).
    http://www.terapii-naturiste.com/calivita/afectiuni-tratamente/cardiopatie-ischemica.htm

    RăspundețiȘtergere