Compozitia: propolis(clei de albine) recoltat de pe marginea superioara a ramelor sau de la podisorul din stup.
Prepararea: inaintea aplicarii se inmoaie propolisul(tinut cu mana curata) in apropierea unei surse de caldura pana la consistenta pastoasa moale. I se da forma de foita sau turtita, potrivit locului unde va fi folosita.
Administrarea: turtita sau foita calda se aplica imediat pe locul de tratat.
Indicatii: grabeste vindecarea plagilor chirurgicale sau a mucoaselor si opreste infectiile, in tratamentul arsurilor, degeraturilor, entorselor, luxatiilor, intinderilor musculare sau ligamentelor.
Utilizare dermatologica: infectii cu stafilococi, streptococi, piogeni, in micoze(ciuperci), in eczeme, pitiriazis, in psoriazis(faza incipienta), in acnee, in Zona Zoster, herpes, negi ale pielii si mucoaselor(papiloame benigne).
Actiuni toxice adverse: se impune prudenta de la caz la caz si supraveghere medicala pentru ca pot aparea si fenomene alergice!
Contraindicatii: numai la persoane alergice la propolis; in orice caz tratamentul nu va depasi 30 zile(sau atat cat prescrie medicul)
Conservarea: se pastreaza in vas de sticla colorata sau vas de ceramica smaltuita, la adapost de lumina, caldura, umiditate, surse de contaminare.Termen de valabilitate: 6-12luni in recipiente inchise ermetic.
Autor dr. Nic. N. Mihailescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu