miercuri, 28 decembrie 2011

477. Constipatie asociata cu marirea ficatului




Reteta 2

10 g flori de mac (Papaver rhoeas),  10 g de flori de urzica moarta alba (Lamium album ),  10 g semine de chimen (Carum carvi ),  20 g de flori de musetel (Matricaria chamomilla ),  20 g de flori de porumbar (Prunus spinosa),  100 g de scoarta de crusin ( Rhamnus frangula ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierb 2 lingurite de amestec cu 2 cani de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau zilnic,  2-3 cesti de ceai cald.
Aviz medical.  Autor  :  Maria Treben

Comandati    POMPA APARAT,  de la Discretfarma.

         , FLORI DE MAC, imagine google

476. Constipatie asociata cu marirea ficatului




Amestecul de plante  :  10 g de cuisoare ( Jambosa cariophyllus ),  20 g seminte de anason  ( Pimpinella anisum  ),  30 g de scoarta de crusin ( Rhamnus frangula ),  40 g de frunze de menta (Mentha piperita ).
Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierbe o lingurita din amestec,  cu o cana de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se bea,  dimineata si seara cate o cana de ceai cald.
Aviz medical.

Se creste cantitatea de salate de legume asezonate cu ulei de masline, iaurturi naturale cu putina drojdie de bere si sucuri naturale de fructe( neindulcite).

Comandati   ENTRAN FORTE    ,  de la Discretfarma.

        CUISOARE,  imagine google

   

marți, 27 decembrie 2011

474. Constipatie asociata cu dureri abdominale




Amestecul de plante  :  20 g flori de soc negru (Sambucus nigra ),  30 g fructe de verigariu (Rhamnus cathartica ),  100 g de scoarta de crusin  ( Rhamnus frangula ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierb trei lingurite din amestec,  cu o cana de apa ,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau zilnic,  3 cani de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati   PROHERB,  de la Discretfarma.

           FRUCTE DE VERIGARIU,  imagine google


duminică, 25 decembrie 2011

473. Constipatia asociata cu balonare




Daca constipatia dureaza de mult timp, consultati urgent medicul.  Ceaiurile sunt inofensive si pot fi baute oricand dar , cu aviz medical.

Amestecul de plante  :  10 g seminte de chimen  (  Carum carvi ),  10 g coaja de portocala(Citrus aurantium ),  100 g scoarta de crusin (Rhamnus frangula ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierb doua lingurite din amestec,  cu doua cani de apa,  timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau zilnic 2-3 cani de ceai cald.
Aviz medical.

Se poate bea dimineata pe stomacul gol, 100 ml de ceai de ciuperca Kombucha sau 1 varf de cutit de Curcuma ( Turmeric-Șofran de India ).

Regim alimentar  :  preparatele din carne/peste vor fi insotite obligatoriu de legume,  la aceeasi masa ,  se consuma un singur tip de proteina( fie lactate, fie carne , fie peste).  Se bea suficienta apa intre mese, se consuma fructe zilnic. Se intrerupe consumul de laxative.
Avizul nutritionistului.

Comandati  TianLi  NATURAL POTENTA  ,   de la Discretfarma.

 ceaiul de ciuperca kombucha, imagini google
             

       

vineri, 23 decembrie 2011

472. Ceaiul laxativ al parintelui Kneipp




Amestecul de plante  :  30 g frunze de sena (Cassia angustifolia ),  20 g seminte de fenicul(Foeniculum vulgare ),  20 g seminte de anason (Pimpinella vulgare),  20 g de radacini de lemn dulce (Radix liquiritae) ( Glycyrrhiza glabra ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierbe o lingurita din amestec,  cu o cana de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau ,  pe parcursul zilei,  1-2 cesti de ceai cald.
Aviz medical. Autor :  Maria Treben

Comandati    3 X  SUIFAN  ,  de la Discretfarma.

                     SEMINTE DE FENICUL,  imagine google

joi, 22 decembrie 2011

471. Constipatia


Constipatia

Reteta 2

Amestecul de plante  :  30 g de scoarta de crusin  (Rhamnus frangula ),  30 g frunze de porumbar (Prunus spinosa ),  100 g de rizomi de revent (Rheum palmatum ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierbe o lingurita din amestec,  cu o cana de apa ,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se bea ,  dimineata si seara cate o ceasca de ceai cald.
Aviz medical. Autor :  Maria Treben

Comandati   MARATON 20,  de la Discretfarma.

           CRUSIN, imagine google

470. Constipatia

Constipatia

Numai medicul poate decide daca constipatia se datoreaza unei alimentatii gresite, ereditatii sau imbolnavirii stomacului, intestinului,  ficatului,  veziculei biliare, apendicelui sau rinichilor.  Daca nu este datorata stomacului, intestinului, ereditatii sau schimbarilor alimentare, se pot utiliza ceaiurile de ma jos.

 Ceai laxativ

Reteta 1

Amestecul de plante  :  20 g frunze de sena (Cassia angustifolia ),  20 g flori de soc negru ( Sambucus nigra ),  20 g de radacini de lemn dulce ( Radix liquiritiae) ( Glycyrrhiza glabra ),  20 g de scoarta de crusin(Rhamnus frangula ).,  10 g de seminte de anason (Pimpinella anisum ),  10 g de fenicul (Foeniculum vulgare ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierbe o lingurita din amestec,  cu o cana de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se bea seara si dimineata,  cate o ceasca de ceai cald.

Faceti plimbari dupa fiecare masa, folositi des condimentul Curcuma sau Curry, consumati salate de fructe/legume crude.
Aviz medical.

Comandati  Superpotenta 18 ,  de la Discretfarma.

         sena, imagini google

miercuri, 21 decembrie 2011

469. Colita

                                                                                                        Trebuie tratata ,  cu atentie maxima.  De regula, scaunele sunt frecvente,  chiar amestecate cu mucozitati,  chiar sange si puroi.  In acest caz se apeleaza la medic pentru ca este manifestarea unei boli grave.  Pentru colitele usoare,  alaturi de un regim alimentar adecvat,   se va folosi un ceai,   care ajuta la tratarea colonului.

Amestecul de plante  :  25 g de  radacini de nalba mare (Althaea officinalis ),  25 g de frunze de afin (Vaccinium myrtillus ),  25 g de flori de soc negru(Sambucus nigra ),  25 g de flori de musetel(Matricaria chammomilla ),  25 g de flori de galbenele (Calendula officinalis ),  25 g de coada soricelului (Achillea millefolium ).

  Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierb 3 lingurite de amestec,  cu 3 cani de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau zilnic,  trei cesti de ceai cald.

Comandati  CURA DE SLABIRE IONUT MORARU  ,   de la Discretfarma.

                   NALBA MARE, imagini google

                 

luni, 19 decembrie 2011

468. Menopauza si andropauza, tulburari asociate cu dureri de cap in regiunea frontala

Planta  :  50 g frunze de rotungioara (Glechoma hederacea ).

Modul de preparare  :  se toarna peste 3 lingurite  de rotungioara,  500 ml d apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute.  Se filtreaza si se beau ,  zilnic, 3 cesti de ceai cald.
Aviz medical  . Autor :  Maria Treben

Comandati  CANTHARIS  ,   de la Discretfarma.

          rotungioara, imagini google

 

467. Menopauza si andropauza -tulburari asociate cu constipatie cronica

Amestecul de plante  :  10 g fucus (Fucus vesiculosus ),  20 g radacini de soc pitic (Sabucus ebulus ),  20 g scoarta de crușin (Rhamnus frangula ),  20 g fructe de verigariu (Rhamnus cathartica ),  30 g de fumarită (Fumaria oficinalis ).

Modul de preparare :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierb 3 lingurite din amestec cu 3 cani de apa,    timp de 5-10 minute.  Se strecoara si se beau in cursul zilei,  3 cani de ceai cald.
Aviz medical.  Autor Maria Treben

Comandati   BRANCA URSULUI,  de la Discretfarma.

          soc pitic ( Sambucus ebulus )-imagini google

     

vineri, 16 decembrie 2011

466. Menopauza si andropauza asociate cu afectiuni biliare

Amestecul de plante  :  10 g de mana ( (Lecanora esculenta ),  10 g de fucus (Fucus vesiculosus ),  15 g de scoarta de crusin ( Rhamnus frangula ),  15 g de fructe de verigariu ( Rhamnus cathartica ),  30 g de radacini de soc pitic (Sambucus ebula ),  30 g de fumarita (Fumaria officinalis ).

Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.  Se fierb doua lingurite de amestec,  cu doua cani de apa,  timp de 5-10 minute.  Se filtreaza si se beau,  pe parcursul zilei,  2-3 cesti de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati   CREMA IGIENA INTIMA  ,  de la Discretfarma.

           
MANA ( LECANORA ESCULENTA )-LICHEN-IMAGINI GOOGLE

465. Tulburari de menopauza si andropauza /5

Amestecul de plante  : 30 g   radacini de valeriana (Valeriana officinalis ),  30 g traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris ),  30 g frunze de vasc (Viscum album ),  30 g coada soricelului (Achillea millefolium ),  30 g radacini de coada- racului (Potentilla erecta ).
Modul de preparare  :  ingredientele se amesteca in cantitatile indicate ).  Se fierb doua lingurite de amestec cu 2 cani de apa,  timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau,  pe parcursul zilei,  doua-trei cesti de ceai cald.

 Aviz medical pentru persoanele cu  hipotensiune.

Comandati   AMOR SEXAMIN  ,  de la Discretfarma.


               TRAISTA CIOBANULUI, IMAGINI GOOGLE
         

miercuri, 14 decembrie 2011

464. Tulburari cauzate de menopauza si de andropauza/ 4



Reteta 4

Amestecul de plante medicinale : 10 g de fucus (Alga bruna )( Fucus vesiculosus ), 10 g seminte de fenicul ( Foeniculum vulgare ), 10 g radacini de lemn dulce (Radix liquirithae) ( Glycyrhiza glabra ), 20 g radacini de soc pitic (Sambucus ebula ), 50 g de scoarta de crusin (Rhamnus frangula ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb 2 lingurite din amestec , cu 2 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau 2-3 cani de ceai (cald) pe parcursul unei zile.

Aviz medical pentru cei care au boli ale tiroidei.

Comandati CREMA LARGER , de la Discretfarma.

FUCUS -alga marina-imagini google

luni, 12 decembrie 2011

463. Menopauza si andropauza / 3



Reteta 3
Amestecul de plante : 20 g de roinita(Melissa officinalis ), 20 g flori de musetel (Matricaria chamomilla ), 20 g frunze de rozmarin ( Rosmarinus officinalis ), 20 g de cretisoara (Alchemilla vulgaris ), 20 g de coada -calului (Equisetum arvense ).

Modul de preparare : se amesteca ingredientele in cantitatile indicate. Se toarna 500 ml de apa clocotita peste 3 lingurite din amestec si se lasa sa stea 5 minute. Se filtreaza si se beau zilnic 2-3 cesti de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati MR. BIG, de la Discretfarma.

CRETISOARA-imagini google

462. Menopauza si andropauza/2



Amesetcul de plante : 1 g flori de galbenele (Calendula officinalis ), 1 g flori de casul popii (Malva silvestris ), 2 g de feciorica (Herniaria glabra ), 2 g rizomi de rogoz ( Carex glabra ), 2,5 g anason ( Pimpinella anisum ), 4,5 g de trei-frarati-patati (Viola tricolor ), 5 g flori de soc negru (Sambucus nigra ), 5 g lemn de santal (Santalus rubrum ), 12,5 g de osul iepurelui( Ononis spinosa ), 12,5 g frunze de sena, 12,5 g scoarta de crusin(Rhamnus frangula ), 12,5 g lemn de guaiac(Guajacum officinale ), 15 g teci de fasole (Phaseolus communis ), 15 g radacini de lemn dulce (Radix liquiritae) ( Glycyrrhiza glabra ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb 2 lingurite din amestec , cu doua cani de apa , timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau 2-3 cesti de ceai cald , pe parcursul zilei.

Aviz medical. Autor Maria Treben

Comandati DROP SEX , de la Discretfarma.

LEMN DE SANTAL-imagini google

sâmbătă, 10 decembrie 2011

460. Tulburari de climacteriu , la barbati si femei

Climacteriu , la barbati si femei

In jurul varstei de 50 de ani apar tulburari si la barbati , care sunt totusi mai mult tulburari metabolice, insotite de ateroscleroza. De regula , barbatii isi pastreaza, pana la varste inaintate, integritatea functiilor sexuale. Ca si la femei apar tulburari psihice( lipsa de incredere in sine, depresii ). Apar si tensiuni interioare, neliniste, iritabilitate, obosesc rapid, tremuraturi, dureri de cap, zgomot in urechi, senzatii de frig/cald, scade memoria si puterea de concentrate. Toate ceaiurile sunt benefice pentru barbati si femei.



Reteta 1
Amestecul de plante : 25 g coada racului (Potentilla anserina ), 25 g de rostopasca ( Chelidonium majus ), 25 g de coada soricelului ( Achilea millefolium ), 25 g de arnica (Arnica montana ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate . Se toarna 500 ml de apa clocotita, peste 3 lingurite din amestec, si se lasa sa stea 5 minute. Se filtreaza si se bea , seara si dimineata cate o cana de ceai cald.
Aviz medical.

Se evita sedentarismul, alimentatia bogata in grasimi animale, se reduce ratia alimentara.

Comandati LOVE DROPS, de la Discretfarma.


Arnica montana -imagini google

joi, 8 decembrie 2011

459. Menopauza


Initial durata dintre doua cicluri consecutive se scurteaza pentru ca ulterior sa creasca, pana la incetarea ciclului. Cele mai frecvente manifestari sunt : depunerea de grasime pe fata, solduri, abdomen,sezut, bufeuri, degete reci, palpitatii, dureri de inima, ameteli, insomnii, deformarea articulatiei genuchilor, scaderea memoriei, claustrofobie, labilitate psihica, depresii, glaucom ( apar la circa 50% dintre femeile aflate la menopauza )
Exista medicamente si procedee terapeutice excelente. Ceaiul poate fi baut vreme indelungata( singur sau alaturi de medicamente), fara a produce efecte nedorite.

Climacteriu, asociat cu bufeuri

Planta medicinala : 100 g de frunze de roinita (Melissa officinalis ).

Modul de preparare : se toarna 500 ml de apa clocotita, peste 3 lingurite de roinita si se lasa sa stea 5 minute. Se filtreaza si se beau zilnic trei cani de ceai cald.
Bufeurile dispar in cateva zile.
Aviz medical.

Comandati LOVE DROPS , de la Discretfarma.

ROINITA

marți, 6 decembrie 2011

458. Contractura izolata a musculaturii gambelor (carcel )



Este frecventa la cei care sed, cu un picior peste celalalt picior, la cei care iau frecvent laxative, si se datoreaza pierderilor de potasiu. In momentul aparitiei contracturii gambei, se apasa (cu talpa piciorului), pe cealalta gamba si nu se maseaza( piciorul afectat ).

Ceaiul propus este destul de eficient.

Planta medicinala : 50 g de coada racului (Potentilla anserina ).

Modul de preparare : peste 3 lingurite de coada racului, se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se beau zilnic 3 cani de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati TIANLI 6 , de la Discretfarma.

imagine google

luni, 5 decembrie 2011

457. Tonifiant pentru pielea capului


Amestecul de plante : 50 g de radacini de obligeana (Acorus calamus ), 50 g radacini si tulpini de cicoare (Cichorium intybus ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierbe o lingurita din amestec cu o cana de apa timp de 5 minute. Se filtreaza si se maseaza pielea capului cu acest ceai cald.

Comandati PERMEN, de la Discretfarma.

IMAGINI GOOGLE

456. Reteta impotriva caderii parului( verificata in practica )



Se prepara la farmacie, pe baza retetei, date de medicul dermatolog

2,5g tinctura de ardei(Tinct.Capsici )
2,5 g tinctura de China (Tinct. Chinae comp. )
2,5 g acid tanic (Tannini )
10 g alcool camforat (Spirit camphorati)
200 g alcool diluat (Spirit vini dil.)

Cu acest amestec se va masa zilnic, de 3 ori pe zi pielea capului.

Comandati BREAST PLUS , de la Discretfarma.

IMAGINI GOOGLE

duminică, 4 decembrie 2011

455. Lotiune capilara pentru cresterea parului


Planta medicinala : 100 g de radacini de brusture(Arctium lappa )

Modul de preparare : se fierb 2 lingurite de radacini de brusture cu 2 cani de apa. Se filtreaza si se beau zilnic 2 cani de ceai cald. De asemenea se maseaza zilnic, de 2-3 ori pe zi, pielea capului, cu 1-2 cesti de ceai cald( din radacini de brusture ) si apoi se unge pielea cu ulei din radacini de brusture.
Aviz medical.

Comandati SPANISCH FLAY, de la Discretfarma.

Brusture




joi, 1 decembrie 2011

454. Lotiune pentru cresterea parului



Amestecul de plante medicinale : 50 g de frunze de mestecan raios (Betula verrucosa ); 50 g de urzica mare (Urtica dioica ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Peste 3 lingurite din amestec, se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se filtreaza. Dimineata si seara se maseaza pielea capului cu acest ceai cald. Uscarea parului trebuie sa fie cat mai naturala, evitand uscarea intensiva cu aer fierbinte.

Comandati CHINESE BRUSCH, de la Discretfarma.
URZICA MARE