luni, 31 octombrie 2011

430. Dureri biliare

Numai cu aviz medical !

Amestecul de plante : 20 g de radacini de cicoare(Cichorium intybus ), 20 g de fructe de ienupar ( Juniperus communis ), 20 g de radacini de papadie (Taraxacum officinale ), 20 g de fumarita (Fumaria officinalis ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile necesare . Se fierb 2 lingurite de amestec cu 2 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau( zilnic ), cate o cana de ceai inaintea meselor principale.
Aviz medical.


Comandati SPANISCH FLY , de la Discretfarma.


fumarita

sâmbătă, 29 octombrie 2011

429. Drenarea fierii in caz de colica


Numai cu avizul medicului !

Amestecul de plante : 25 g de radacini de papadie(Taraxacum officinale ), 25 g de osul iepurelui (Ononis spinosa ), 25 g de scoarta de crusin (Rhamnus frangula ), 25 g frunze de menta ( Mentha piperita ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierbe o lingurita de amestec cu o cana de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se bea, de mai multe ori pe zi, cate o ceasca de ceai cald si neindulcit.
Aviz medical.


Comandati CHINESE BRUSCH , de la Discretfarma.


Osul iepurelui

vineri, 28 octombrie 2011

428. Drenarea fierii/4


Planta medicinala folosita : 50 g frunze de menta (Mentha piperita).

Modul de preparare : Peste o lingurita de menta se toarna o cana de apa clocotita. Se filtreaza si se bea, de mai multe ori pe zi cate o cana de ceai cald, neindulcit.
Aviz medical.

Comandati MARATON FORTE 4 , de la Discretfarma.

joi, 27 octombrie 2011

427. Drenarea fierii /3


Planta medicinala : 50 g de radacina de cicoare( Cichorium intybus ).

Modul de preparare : o lingurita de cicoare, se fierbe cu o cana de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se bea, pe parcursul zilei, inghititura cu inghititura, o cana de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati, CHINESE BRUSCH , de la Discretfarma.


Cicoare


426. Drenarea fierii/ 2



Planta medicinala : Vinarita (Asperula odorata )

Modul de preparare :
Se fierb 2 lingurite de vinarita cu o cana de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se bea o cana de ceai cald , pe zi.

Avizul medicului curant.

Comandati CONTUR 30 CAPSULE, de la Discretfarma.


IMAGINE GOOGLE

miercuri, 26 octombrie 2011

425. Drenarea fierii


Numai cu aviz medical !
Amestecul de plante : 10 g radacini de revent(Rheum palmatum ); 10 g seminte de chimen (Carum carvi ); 20 g de cerentel (Geum urbanum ); 20 g de pelin (Artemisia absinthium); 20 g frunze de menta ( Mentha piperita ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile necesare. Se fierb trei lingurite de amestec, cu 3 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau in timpul zilei, 3 cesti de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati POMPA APARAT, de la Discretfarma.

cerentel




marți, 25 octombrie 2011

424. Colici biliare


Ceaiul se administreaza numai cu aviz medical !

Amestecul de plante : 30 g de coada-racului ( Potentilla anserina ); 30 g de rostopasca (Chelidonium majus ); 30 g de roinita (Melissa officinalis ); 100 g de frunze de menta buna (Mentha piperita ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se toarna o cana de apa clocotita, peste o lingurita din amestecul de plante. Se filtreaza si se beau zilnic , doua trei cani de ceai cald.
Autor : Maria Treben


Colica biliara este o urgenta medicala, prezentati-va de urgenta la medic !
Aviz medical.

Comandati ENTRAN FORTE , de la Discretfarma.

COADA RACULUI

luni, 24 octombrie 2011

424. Afectiunile biliare care sunt insotite de dureri stomacale


Numai cu aviz medical !

Amestecul de plante : 20 g frunze de menta buna (Mentha piperita ) ; 10 g de pelin (Artemisia absinthium); 10 g scoarta de crusin (Rhamnus frangula ); 10 g radacini de papadie (Taraxacum officinale ); 10 g de radacini de curcuma (Curcuma longa ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb doua lingurite de amestec, cu doua cani de apa, timp de cinci-zece minute. Se bea dimineata si seara cate o ceasca de ceai cald.
Aviz medical .


Comandati PROHERB , de la Discretfarma.


RADACINA DE CURCUMA
Curcuma sau sofranul de india, este un puternic dezinflamator al intregului organism.

duminică, 23 octombrie 2011

423. Afectiuni ale vezicii biliare


Ceaiul este utilizat numai cu aviz medical !

Amestecul de plante medicinale : 15 g rizomi de revent (Rheum palmatum ), 15 g rostopasca(Chelidonium majus ), 15 g trifoiste de apa (Menyanthes trifoliata ), 15 g radacini de gentiana (Gentiana lutea ), 15 g radacini de papadie (Taraxacum officinale ), 20 g de frunze de menta (Mentha piperita ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierbe o lingurita de amestec cu o cana de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se bea , cu o jumatate de ora inaintea mesei, cate o ceasca de ceai cald.

Regimul alimentar: excluderea mezelurilor, a branzeturilor fermentate, a carnii de porc , rata , gasca, a pestelui afumat sau conservat in ulei, a prajiturilor cu crema de unt.
Se prefera carnea slaba de pui sau vitel cu garnituri de legume, supe de zarzavat, salate de legume sau fructe, compoturi.

Comandati TIANLI NATURAL POTENTA , de la Discretfarma.

REVENT

sâmbătă, 22 octombrie 2011

422. Boli ale inimii si ale valvelor inimii


Reumatismul articular acut, provoaca adeseori imbolnavirea muschiului cardiac si a valvelor inimii. Cu avizul medicului cardiolog , poate fi folosit un ceai , care amelioreaza starea bolnavului.

Amestecul de plante medicinale : 20 g de trei -frati-patati (Viola tricolor ); 20 g de toporasul doamnei (Viola odorata ); 30 g de flori de tei cu frunza mare (Tilia platyphylos ); 30 g de flori de soc (Sambucus nigra ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile necesare. Se toarna, peste o lingurita din amestec, o cana de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se filtreaza si se beau , zilnic, doua-trei cani de ceai cald.
Autor Maria Treben
Avizul medical este obligatoriu!

Comandati 3 X SUIFAN , de la Discretfarma.
VIOLA ODORATA

vineri, 21 octombrie 2011

419. Blenoragie


Este o boala venerica grava care se transmite numai pe cale sexuala atat la femei cat si la barbati. Prin lege, tratamentul este efectuat numai de catre medic. Cu avizul medicului curant, care prescrie tratamentul medicamentos, se foloseste ceaiul de plante pentru a indeparta starea de iritare a organelor sexuale, ce persista in urma bolii.
Amestecul de plante : 20 g frunze de nuc (Juglands regia ), 40 g de sunatoare (Hypericum perforatum ), 40 g fructe de ienupar.
Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierbe o lingurita de amestec, cu o cana de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau 2-3 cani de ceai cald, pe zi.
Aviz medical.

Autor Maria Treben

Comandati MARATON , de la Discretfarma.


FRUCTE DE IENUPAR

marți, 18 octombrie 2011

418. Balonari cu tendinta de diaree


Amestecul de plante : 10 g de pelin(Artemisia absinthium) ; 30 g de coada calului (Equisetum arvense ) ; 30 g de coada soricelului (Achillea millefolium ) ; 30 g de radacina de sclipeti(Potentilla erecta ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb 3 lingurite din amestec cu 3 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau in cursul zilei , 3 cani de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati SUPER POTENTA 18 , de la Discretfarma.

Potentilla erecta( images google )

duminică, 16 octombrie 2011

417. Balonari cu tendinta de constipatie


Amestecul de plante : 10 g seminte de anason(Pimpinella anissum ) ; 10 g de seminte de fenicul (Foeniculum vulgare ) ; 20 g frunze de menta (Mentha piperita ) ; 30 g flori de musetel (Matricaria Chamomilla ) ; 30 g scoarta de crusin (Rhamnus frangula ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile necesare . Se fierb lingurite cu 3 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se strecoara si se beauin cursul zilei, 3 cesti de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati BRANCA URSULUI, de la Discretfarma.
crusinul

vineri, 14 octombrie 2011

416. Balonari asociate cu expulzari de gaze


Amestecul de plante : 100 g flori de musetel (Matricaria chamomilla ) ; 100 g frunze de menta buna (Mentha piperita ) ; 100 g radacini de valeriana (Valeriana officinalis ) ; 100 g seminte de chimen (Carum carvi ) ; 100 g seminte de anason (Pimpinella anisum ).
Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb 3 lingurite de amestec cu 3 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se strecoara si se beau in cursul zilei, 3 cesti de ceai cald.
Aviz medical

Comandati CREMA IGIENA INTIMA , de la Discretfarma.

SEMINTE ANASON

joi, 13 octombrie 2011

415. Balonarile


Balonarile asociate cu constipatia, nu sunt boli in sine , ci un simptome de boala. Daca aceste balonari sunt de durata se va face un examen medical minutios. In cazul balonarilor trecatoare, ceaiurile sunt benefice

Reteta 1

Amestecul de plante medicinale : 10 g fructe de cardamom (Elettaria cardamommum ) ; 10 g rizomi de obligeana(Acorus calamus ) ; 10 g radacina de valeriana (Valeriana officinalis ) ; 30 g frunze de menta buna (Mentha piperita ) ; 30 g flori de musetel (Matricaria Chamomilla ).

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb 2 lingurite de amestec, cu 2 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau, dupa pranz si seara inainte de culcare, cate o ceasca de ceai cald
Aviz medical.

Comandati AMOR SEXAMIN , de la Discretfarma.

FRUCTE DE CARDAMOM

miercuri, 12 octombrie 2011

414. Astmul


Reteta numarul 3

Amestecul de plante : 10 g frunze de coacaz negru (Ribes nigrum ) ; 10 g frunze de patlagina ingusta(Plantago lanceolata ) ; 10 g radacina de lemn dulce (Radix liquiritiae ) (Glycyrrhiza glabra ) ; 15 g trei-frati-patati (Viola tricolor ) ; 15 g cimbru (Thymus vulgaris ) ; 20 g frunze de castan comestibil ( Cstanea vesca ) ; 20 g roua cerului (Drosera rotundifolia ) .

Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb trei lingurite din amestec, cu 3 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza. Se beau, in cursul zilei, 3 cani de ceai cald.
Aviz medical.
Autor : Maria Treben

Comandati CREMA LARGER , de la Discretfarma.

DROSERA ROTUNDIFOLIA(imagini Google )

413. Astm


Reteta nr. 2
Amestecul de plante : 20 g frunze de patlagina ingusta (Plantago lanceolata ) ; 20 g de frunze de potbal (Tussilago farfara ) ; 20 g de soc negru (Sambucus nigra ) ; 15 g de toporasul doamnei (Viola odorata ) ; 15 g seminte de chimen (Carum carvi ) ; 15 g seminte de fenicul ( Foeniculum vulgare ).
Modul de preparare : se amesteca ingredientele in cantitatile indicate. Peste o lingurita de amestec se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se filtreaza si se beau zilnic , 3 cesti ce ceai cald.
Aviz medical.

Comandati MR. BIG , de la Discretfarma.

TOPORASUL DOAMNEI

luni, 10 octombrie 2011

412. Astmul



Bolnavul prezinta crize repetate, insotite de mari dificultati de respiratie , exteriorizate, prin respiratii suieratoare. Mai mult de 1/2 din asmatici sunt alergici la substante ca : polenul, mucegaiul, parul de animale, fibrele de bumbac su lana, pesticidele, anumite medicamente sau alimente.
Medicul va prescrie tratamentul in functie de tipul de astm. Ceaiurile recomandate, au un efect de fluidizare a secretiilor bronsice, care pot fi expectorate mai usor.

Astmul bronsic, reteta numarul 1

Amestecul de plante : 50 g radacini de nalba( Althea officinalis ), 50 g de cimbru (Thymus vulgaris ).
Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb 3 lingurite din amestec cu 3 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau , cu inghitituri mici, 3 cani de ceai cald pe parcursul zilei.
Aviz medical.

Comandati Drop sex , de la Discretfarma.

nalba

411. Astenia de primavara


Lipsa vitaminelor din fructe si legume precum si lipsa luminii solare intense, provoaca o stare de oboseala, mai ales primavara. Ceaiul poate trata cu succes acesta oboseala, care nu este o boala.
Amestecul de plante : 40 g de radacini si frunze de papadie ; 20 g de frunze de coada-soricelului (Achillea millefolium ) ; 20 g de rotungioara -Lierre terrestre(Glechoma hederacea ) ; 20 g de babornic ( Veronica beccalunga ) ; 20 g de rostopasca ( Chelidonium majus ).
Modul de preparare : ingredientele se amesteca in cantitatile indicate. Se fierb 3 lingurite de amestec cu 3 cani de apa, timp de 5-10 minute. Se filtreaza si se beau, in cursul zilei 3 cani de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati LOVE DROPS , de la Discretfarma.

Rotungioara

joi, 6 octombrie 2011

410. Ateroscleroza , insotita de hipertensiune


Amestecul de plante : 10 g de varnant (Ruta graveolensis ) ; 10 g de coada racului (Potentilla anserina ) ; 20 g de vasc alb (Viscum album ) ; 30 g de coada-soricelului (Achillea millefolium ) ; 30 g de coada calului (Equisetum arvense ).

Modul de preparare : se toarna 3 cani de apa rece , peste 3 lingurite cu vasc, si se lasa la macerat , 8 ore. Celelalte plante se amesteca conform cantitatilor indicate. Peste 3 lingurite din acest amestec, se toarna 3 cani de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se amesteca cele doua lichide si se filtreaza. Se bea peste zi, cu inghitituri mici, trei cani de ceai cald.
Aviz medical.

Comandati TIAN LI NATURAL , de la Discretfarma.

marți, 4 octombrie 2011

409. Ateroscleroza


Reteta numarul 3

Amestecul de plante : 10 g seminte de chimen ( Carum carvi ) ; 10 g varnant (Ruta graveolens ) ; 15 g de radacini de valeriana (Valeriana officinalis ) ; 15 g de roinita (melissa officinalis ) ; 20 g de flori de paducel ( Crataegus oxycantha ) ; 30 g de vasc alb (Viscum album ).

Modul de preparare : se toarna 3 cani de apa rece , peste 3 de amestec de radacini de valeriana si vasc si se lasa sa se macereze timp de ore. Celelalte plante se amesteca in cantitatile indicate si se toarna , peste 3 lingurite din amestec, 3 cani de apa clocotita, apoi se lasa la infuzat, 5 minute. Se amesteca cele doua lichide si se filtreaza. Se beau pe parcursul zilei, 3 cani de ceai cald.

Aviz medical.

Comandati PERMEN , de la Discretfarma.

FERICIREA E O STARE DE SPIRIT

luni, 3 octombrie 2011

407. Arteroscleroza


Reteta nr. 2

Planta medicinala : 100 g de frunze de mesteacan raios (Betula verrucosa ).

Modul de preparare : se toarna 500 ml de apa clocotita, peste 3 lingurite de frunze de mesteacan si se lasa sa stea 5 minute. Se filtreza si se beau pe parcursul unei zile, in cantitati mici, 3 cani de cei cald.
Aviz medical.

Comandati BREAST PLUS , de la Discretfarma.

MESTEACAN

duminică, 2 octombrie 2011

406. Aterioscleroza

Aterioscleroza
Este o modificare patologica a stratului interior sau intermediar al peretelui arterelor. Ateroscleroza instalata la nivelul vaselor miocardice sau renale, pune in pericol viata omului. Ceaiurile , alaturi de dieta si tratamentul medicamentos, pot ori evolutia bolii.
Reteta nr. 1
Amestecul de plante : 10 g de arnica (Arnica montana ) ; 30 g de vasc alb (Viscum album ) ; 30 g flori de roinita (Melissa officinalis) ; 30 g de sunatoare (Hypericum perfotatum ).

Modul de preparare : peste 3 lingurite de vasc se toarna 3 cani de apa rece si se lasa la macerat 8 ore. Celelalte plante se amesteca in cantitatile indicate. Peste 3 lingurite din amestecul celorlalte plante, se toarna 3 cani de apa clocotita si se lasa sa stea 5 ninute. Se amesteca cele 2 lichide si se beau zilnic 3 cani de ceai cald. Datorita vascului , ceaiul ajuta si la reducerea tensiunii arteriale.
Aviz medical.

Comandati SPANISCH FLY , de la Discretfarma.


arnica montana