luni, 28 februarie 2011

261. Iarba neagra ( Calluna vulgaris)

Iarba neagra ( Calluna vulgaris)
Pentru tenul cu leziuni produse de acnee:
se utilizeaza uleiul preparat din flori proaspete, 200 g la 1 litru de ulei de floarea soarelui. Se aplica de 2-3 ori pe zi leziunile produse de acnee, fara a fi traumatizate in prealabil.
Comandati CREMA IGIENA de la Discretfarma.
Solicitati avizul medicului dermatolog. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

260. Iarba mare ( Inula helenium)

Iarba mare ( Inula helenium)
Utilizarea in dermatologie:
Decoctul din 20-30 g la 1 litru de apa, se foloseste pentru compresele aplicate pe ulcerele varicoase si pentru spalarea parului, pentru a preveni caderea parului datorata carentei de vitamine .
Comandati AMOR SEXAMIN, de la Discretfarma.
Iarba mare
Solicitati avizul medicului dermatolog. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

vineri, 25 februarie 2011

259.Tratamente capilare cu gutuie ( Cydonia oblonga )


Se poate obtine o vopsea de par prin amestecarea gutuilor cu otet tare. Clatirea parului cu acest otet, dupa spalare, duce la inchiderea culorii parului carunt .
Comandati CREMA LARGER de la Discretfarma.
Avizul dermatologului. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

joi, 24 februarie 2011

258. Tratamente cosmetice cu grau


1) Apa de tarate: 200 g de tarate se pune in apa plata sau de ploaie si se fierbe 20-30 minute. Se raceste se adauga 20 g de miere de albine , plus zeama de la 1 lamaie. Se utilizeaza pentru tnurile bronzate si cu pori dilatati, pentru mentinerea bronzului si inchiderea porilor.
Comandati MR. BIG de la Discretfarma.
TEN BRONZAT CU PORI INCHISI
2) Masca de tarate : 15 g tarate de grau, plus 10 g de caolin( argila alba), plus 5 g miere de albine, plus putina apa, se amesteca pana devine o pasta consistenta. Se aplica pe tenuri iritate cu efecte anti-congestive.
3) Apa anti-riduri( cu efecte vizibile) : 50g de arpacas , plus 100 g de orz, plus o lingura de apa de ploaie( plata), se fierbe bine si se strecoara si se adauga 2 alune. Se foloseste pentru tamponarea tenurilor iritate, ridate , pentru tonifiere si previnrea aparitiei ridurilor.

miercuri, 23 februarie 2011

257. Tratamente cosmetice cu grau


1) Cataplasme cu aluat dospit, amestecat cu bere veche, se pun pentru maturarea abceselor, furunculelor, panaritiu.
2) Cataplasme cu miez de paine muiat in lapte sau in decoct de nalba ori in decoct de seminte de in. Se aplica pe abcese, furuncule, panaritiu, pentru a le grabi maturarea.
3) Faina cosmetica : 20 g de faina de grau pus 20 g faina de migdale crude plus 10 g de malai ( cernut fin ) plus 5 g borax. Se utilizeaza pentru curatirea fetei cu numeroase puncte negre ( comedoane), se aplica sub forma de pudra, pe fata.
Comandati DROP SEX , de la Discretfarma.
APLICAREA FAINEI COSMETICE
4) Faina cosmetica : pentru curatirea tenului gras se foloseste un amestec din 10 g tarate de grau plus 50 de grame faina de migdale plus 25 g malai cernut fin plus 10 g de borax. Se pastreaza in borcane mici si inchise. Se pudreaza tenurile de 1-3 ori pe saptamana, tenurile grase , pentru curatarea lor.
Avizul dermatologului. Autor dr . A. Vasilca Mozaceni.

marți, 22 februarie 2011

256. Graul ( Triticum aestivum)

Graul ( Triticum aestivum)
Utilizare in dermatologie :
1) Decoctul din faina de grau : 50 g la 1 litru de apa, se fierbe 10-15 minute si se raceste. Se pun comprese pe acnee, iritatia pielii, intertrigo, eczeme usor umede, inflamatia pielii cauzata de transpiratie, arsuri.
2) Imbaiere cu tarate de grau : 0,5 kg de tarate se pun intr-un saculet , care se scufunda in apa de baie, la 37 grade celsius. O astfel de baie este foarte utila in urticarie, eritreme generalizate, eczeme extinse, psoriazis, prurit.
Comandati LOVE DROPS de la Discretfarma.
semanatul-graului SPIC DE GRAU
3) Cataplasme cu faina si apa( sau lapte cald), se aplica pe leziunile de erizipel, escoriatii, abcese, arsuri, furuncule, panaritiu.
4) Amidonul fiert cu glicerina se foloseste ca o crema emolienta a fetei si tegumentelor( glicerorat de amidon ).
AVIZ MEDICAL. AUTOR dR. A. VASILCA mOZACENI( PRELUARE)

255. GALBENELELE

Galbenelele ( Calendula officinalis)
1) Infuzia din 25 g de flori, in 1 litru de apa, se beau 2-3 cani /zi, in cazul eruptiilor cutanate, al bolilor de piele sau pot fi aplicate comprese pe tenurile iritate sau uscate.
2) Infuzie din 30 g de flori la 1 l de apa, se foloseste pentru : spalaturi vaginale in caz de candidoza, tricomonaza, leucoree; sau ca antiinflamator sub forma de comprese si spalari ale ranilor, ulcerelor degeraturilor, contuziilor sau in caz de strept-stafilococii ale ranilor.
3) Infuzie din 50 g de flori la 1 litru de apa, se beau 3 cani/zi, pentru tratarea furunculozei sau ca demachiant pentru ten.
4) Decoctul din 30-40 g din amestec in parti egale, de galbenele, coada soricelului si sirinderica-iasomie( Philadelfus coronarius ), se foloseste pentru irigatii in caz de leucoree, trichomonas , candidoza vaginala.
Comandati TIANLI NATURAL de la Discretfarma.
GALBENELE
5) Alifie di 3-4 g suc proaspat stors din flori de galbenele, plus 30 g de unt proaspat, se amesteca bine si se aplica pe rani, arsuri, degeraturi, intepaturi de insecte, acnee.
6) Pasta din 5 g tinctura de galbenele, plus 10 g oxid de zinc, plus 10 g de lanolina, plus 10 g de vaselina. Se foloseste pentru tratare impetigourilor ( bube dulci ), eczemelor scuamoase, arsuri, intepaturi de insecte. autor dr. A. Vasilca Mozaceni.
Avizul medicului.

duminică, 20 februarie 2011

254. Fierea pamantului- Ghintura-Tintaura

Fierea pamantului-Ghintura-Tintaura ( Erythraea centarium )
Se foloseste in dermatologie si cosmetica, pentru proprietatile de activare a circulatiei sangvine, de crestere a tonusului capilar, in tratamentul plagilor, al ulcerelor atone, scrofuloase, al contuziilor, in cazul caderii parului.
1) Decoctia din 50-60 g la 1 litru de apa, sub forma de bai ale scalpului( are efect tonifiant asupra radacinii parului ) si pentru spalarea ulcerelor, plagilor, ulcerelor scofuloase.
Comandati PERMEN 30 , de la Discretfarma.
TINTAURA
2) Bai cu infuzie de plante, 30-40 g la 1 litru de apa, se folosesc in cazul exemelor cutanate extinse.
3) Suc de planta proaspata; se amesteca cu sucul de papadie si se foloseste pentru badijonarea eczemelor si pentru cicatrizarea ranilor si ulceratiilor.
4) Infuzia de tintaura calmeaza /vindeca crizele de gastrita.
Autor dr. A. Vasilca Mozaceni. Avizul medicului curant.

sâmbătă, 19 februarie 2011

253. DRAGAICA-SANZIENELE

Dragaica -Sanziene ( Galium verum )
Utilizare dermatologica:
1) Infuzie din planta sau flori, 15-20 g la 1 litru de apa, se beau 2-3 cani, zilnic, pentru eruptii tegumentare, boli cutanate cronice, pentru spaparea ranilor, in tratamentul pecinginei, a bolilor umede cutanate .
2) Decoct din planta uscata, 60-100 g de planta uscata, in 1 litru de apa, se fierbe 2o--30 de minute, se foloseste sub forma de imbaieri, pentru reumatisme, eruptii cutanate, ungerea ulceratiilor vechi si greu vindecabile, in tratarea pecinginei.
Comandati BREAST PLUS , de la Discretfarma.
DRAGAICA-IARBA SfANTULUI iON
3) Pomada preparata din untura de porc ( proaspata si nesarata) si suc de planta, se foloseste pentru ungerea ulcerelor vechi si a afectiunilor cutanate cronice.
4) Pulberea de frunze, se foloseste pentru tratarea eczemelor zemuinde, a psoriazisului, ulcerelor vechi, TUMORILOR GANGLIONARE ULCERATE, PLAGILOR CANCEROASE.
Avizul medicului curant. autor dr. A. Vasilca Mozaceni

joi, 17 februarie 2011

252. DRACILA

Dracila ( Berberis vulgaris ) EPINE-VINETTE ( fr. )
( Barberry -engl.)
1) Decoctul din pulbere uscata de scoarta, 15-20 g, se fierbe timp de 30 de minute , in 1 l de apa si se foloseste ca apa de gura, dezinfectanta a cavitatii bucale, sau sub forma de gargare in tratamentul stomatitelor.
Comandati STUD 100 , de la Discretfarma.
DRACILA-FRUCTE
2) Sucul din fructe de dracila se foloseste ca lotiune pentru ulceratii si rani.
Avizul dentistului/ dermatologului. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.
ATENTIONARE: INTERZIS FEMEILOR GRAVIDE SI COPIILOR

251. Marul lupului-Curcubetica (Aristolochis clematitis)

Decoctul din 15-20 g de planta, se fierbe 20 de minute intr-un 1 l de apa.Se foloseste pentru spalarea sau pulverizarea pe rani, de mai multe ori pe zi, precum si in tratamentul pediculozei pubiene si a capului. Se utilizeaza sub forma de pulverizatii , in cazul eczemelor umede, ranilor, ulcerelor cronice de gamba si a muscaturilor de sarpe.
Comandati SPANISCH FLY, de la Discretfarma.
MARUL LUPULUI

Avizul medicului dermatolog. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni. Atentie: Planta toxica in caz de supradozare!

marți, 15 februarie 2011

250. Crusinul ( Rhamnus frangula)


Utilizarea in dermatoze cronice( boli cronice de piele):
Infuzia dintr-un amestec in parti egale de coaja de crusin, flori de soc, fenicul si trei frati -patati( Viola tricolor) , in total 100 g de amestec infuzat 10 minute intr-un litru de apa.
Se beau 2-3 pahare pe zi ca ceai depurativ, in tratarea eczemelor cronice.
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.
Comandati CHINESE BRUSH , de la Discretfarma.
CRUSIN

duminică, 13 februarie 2011

249. Cretisoara ( Alchemilla vulgaris )


1) Infuzie preparata din 40 g de planta la 1 l de apa, se foloseste pentru spalarea ranilor, a ulcerelor umede si infectate, se pun comprese pe tenuri infectate si iritate, se fac gargare in aftoze si stomatite sau spalaturi in leucoree constitutionala.
2) Infuzie preparata din 20-60 g la 1 litru de apa sau de vin, se beau 3 cani pe zi, inaintea meselor principale, pentru tratarea leucoreei.
3) Decoct din 100 g de planta la 1 l de apa, se pun comprese pe ulcerele varicoase puternic inflamate si care sangereaza.
CRETISOARA
5) Decoctul din 50 g de planta la 1 l de apa, se aplica sub forma de comprese pe sanii moi, vestejiti, atoni( sau tinctura din 200 g de planta la 1 litru de alcool de 90 grade, lasat la macerat timp de 8 zile).
6) Cataplasme din frunze proaspat zdrobite se pun pe ulcerele varicoase care sangereaza, pe plagi si pe ulceratii puternic inflamate.
7) Alifie din 2 g extract fluid( suc) de cretisoara plus 18 g hidrolat de roze( apa de roze) plus 10 g de lanolina plus 30 de g de vaselina. Se foloseste pentru pruritul vulvar sau alte iritatii locale.
Avizul dermatologului. Autor dr. A. Vasilca mozaceni

sâmbătă, 12 februarie 2011

248. Coada soricelului

Coada soricelului ( Achillea millefolium)
Are efecte: vindecatoare, antiinflamatoare, antiseptice, dezinfectante, calmante, epitelizante, cicatrizante, regeneratoare ale tisulare, PROTECTOARE CONTRA RADIATIILOR ( ca si Catina),
1) Infuzia din flori, 30-50 g la 1 l de apa, se pun comprese pe arsuri, pe tenuri iritate, pe contuzii, pe plagi, pe ulcere cronice de gamba supurate , ulcere varicoase, plagi infectate, panaritiu.Sub forma de bai pentru: RESTABILIREA STRUCTURII PERETILOR CAPILARELOR, acnee, celulita, stimularea cresterii parului, irigatii vaginale in leucoree.
Comandati CONTUR 30 de la Discretfarma.

coada soricelului
2) Infuzia de flori 20-40 g la 1 l de apa, se foloseste in cazul tulburarilor circulatorii cate 2 cesti de cate 150 ml / zi, din care una dimineata, inainte de masa.
3) Sucul de planta proaspata, in amestec in amestec in parti egale cu ulei sau untura este folosit pentru ulceratii, panaritiu si hemoroizi externi.
4) Unguentul dintr-o parte de radacina rasa in amestec cu 2 parti de untura nesarata , se foloseste pentru scabie la om.
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni

vineri, 11 februarie 2011

247. COADA RACULUI ( POTENTILLA ANSERINA)


Utilizare in dermatologie :
Decoctul din 30-40 g de planta uscata intr-un litru de apa; se lasa planta maruntita timp de 15 minute in apa rece apoi se fierbe timp de 15 minute.
COADA RACULUI
Decoctul se foloseste pentru spalaturi sau sub forma de cataplasme, in tratamentul arsurilor, ulceratiilor, eczemelor; sub forma de gargara, in gingivite sau sub forma de irigatii vaginale, in leucoree.
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni

miercuri, 9 februarie 2011

246. COADA CALULUI-utilizare dermatologica

Coada calului-barba ursului (Equisetum arvense)
Utilizare dermatologica :
Decoctul din 50-100 g de planta proaspata se fierbe in 1 l de apa, timp de 30 minute.
Comandati POMPA APARAT de la Discretfarma.
COADA CALULUI

Decoctul se foloseste ca antiseptic si hemostatic sub forma de badijonari, lotiuni, comprese pentru tratarea plagilor, ulcerelor varicoase, ulcerelor fongoase, leziunilor canceroase ulcerate, dermatoze diverse sau prurit.
In cazul eroziunilor bucale, aftelor bucale sau stomatitelor, decoctul se foloseste sub forma de gargara.
Avizul medicului . Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

marți, 8 februarie 2011

245. Cimbrul de camp

Cimbrul de camp (Thymus serpyllum )-utilizare dermatologica
1) Infuzie din planta uscata si maruntita, 35 g la 1 litru de apa, se strecoara dupa 30 de minute si se pune in cada de baie. Se vor utiliza 3-5 litri pentru tratamentul eczemelor infectate, al plagilor purulente. Comandati ENTRAN FORTE de la Discretfarma.
CIMBRUL DE CAMP

2) Infuzie dintr-un amestec in parti egale de cimbru de camp si flori de lavanda, 10 g la 1 litru de apa , se utilizeaza in cazul leucoreei functionale( spalare vaginala ).
Avizul medicului dermatolog si al medicului ginecolog.
Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

luni, 7 februarie 2011

244. CEAPA-utilizare dermatologica


1) Ceapa coapta in cuptor se aplica sub forma de cataplasme pe furuncule, panaritii, abcese, pentru maturarea si colectarea puroiului, ca si pe degeraturi.

Par cu reflexe galben-auriu
2) Pasta din foi de ceapa presata cu un amestec de smantana, unt proaspat fara sare , si ceara sau seu,se aplica pentru vindecarea arsurilor .
3) Decoctul din 50-100 g de foile galbene de ceapa uscata , fierte in 1 l de apa, pana ce cantitatea de lichid scade la 1/2. Lichidul se strecoara si se foloseste pentru clatirea timp de 7 -8 zile a parului saten sau blond. Se obtin reflexe stralucitoare de galben-auriu.
Avizul medicului dermatolog. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni

duminică, 6 februarie 2011

243. Catina alba ( Hippophae rhamnoides)


Se recomanda utilizarea uleiului de catina care are rol antiinflamator, antibacterian, sedativ, usor narcotic. Se utilizeaza pentru vindecarea: plagilor, ulceratiilor greu vindecabile, arsurilor, ULCERULUI GASTRIC, SAU IN EROZIUNI GINECOLOGICE.
1) Infuzie din fructe : 20-30 g de fructe se pun intr-un litru de apa fierbinte, se lasa sa se macereze pana la racire si se beau 2-3 cani /zi pentru tratarea urticariei.
FRUCTE DE CATINA

2) Decoctul din 20-30 g de fructe , la 1 litru de apa, se fierbe 20 de minute si se utilizeaza 2-3 cani/zi pentru tratamentul urticariei.
3) Siropul preparat din 750 g de fructe proaspete intr-un litru de apa si cu 1 kg de zahar, se fierbe, se raceste si se pune in sticle bine astupate. Se pastreaza si 1 an , la frigider. Foarte util pentru copii, batrani, gravide, in cazuri de imunitate scazuta ( cancer, HIV, convalescente) . Se consuma 1-3 linguri pe zi.
Avizul medicului. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

sâmbătă, 5 februarie 2011

242. Capsuni ( Fragaria magna)


Utilizare cosmetica:
1) Masca pentru ten uscat : 2-3 capsuni zdrobite, amestecate cu 1 lingurita de smantana sau caimac de laptele proaspat fiert. Masca se tine pe ten 15-20 minute apoi se spala. Ajuta la curatarea , supletea si vigoarea tenurilor.
2) Masca pentru ten gras : 2-3 capsune zdrobite se amesteca cu 1 lingurita de caolin ( argila ) si cateva picaturi de zeama de lamaie. Dupa 15-20 de minute se spala fata. Are efect de curatie si de reducere a secretiei seboreice de pe fata.
Avizul cosmeticianului. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

vineri, 4 februarie 2011

241. Castravetele


Utilizare cosmetica:
1) Laptele de castraveti: se pun la macerat, intr-un pahar mare cu lapte de vaca, 6-7 felii de castravete , curatat de coaja si seminte. Se aplica pe tenul uscat, deshidratat. Dupa uscare se indeparteaza cu apa de roze.
Comandati MARATON FORTE 20, de la Discretfarma.
MASCA CATIFELANTA

2) Lotiune pentru ten foarte gras : se prepara din suc de castraveti si alcool de 60 de grade alcoolice, amestecate in parti egale. Se foloseste pentru lotionarea tenurilor foarte grase, 1 data pe saptamana. Se pastreaza un timp foarte indelungat.
3) Pomada pentru catifelarea tenurilor deshidratate : se amesteca intr-un vas mic( pe baia de aburi), 2 parti suc de castraveti si 1 parte grasime de porc topita( nesarata).
Avizul cosmeticianului. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

miercuri, 2 februarie 2011

240. CASTANUL SALBATIC

Castanul salbatic ( Aesculus hippocastanum)
Utilizarea in dermatologie :
1) Tinctura din coaja de seminte-250 g de seminte intr-un litru de alcool de 96 de grade. Se lasa la macerat timp de 10-15 zile, agitand sticla zilnic. Se foloseste la prepararea unui unguent anti-varicos.
Comandati MARATON FORTE 20, de la Discretfarma.
Seminte de castan salbatic
2) Unguent din 25 de g de tinctura preparata ca la punctul 1), la care se adauga 75 g de lanolina. Se utilizeaza zilnic pentru ungerea in zonele cu varice.
3) Pomada din 20 de g de tinctura , preparata din seminte sau scoarta , plus 60 g de lanolina. Se utilizeaza pentru tratarea plagilor sau a plagilor cu gangrene.
4) Masca pentru ten foarte gras: semintele de castane, curatate de coaja, se rad pe razatoarea fina, se amesteca cu miere si se aplica pentru 10 minute, cu mare precautie pe tenurile foarte grase. Masca se indeparteaza cu infuzie de nalba( mare atentie masca este foarte iritanta)

marți, 1 februarie 2011

239. Cartoful ( Solanum tuberosum)


Utilizarea cosmetica:
1) Cataplasme cu cartofi fierti si zdrobiti, se aplica foarte fierbinti pe furuncule, abcese, panaritiu , pentru maturarea lor, sau pe contuzii, pentru calmarea durerilor.
Comandati SUPER POTENTA 18 , de la Discretfarma.
TRATAMENT ANTICEARCAN CU FELII DE CASTRAVETE SAU CARTOF

2) Rondelele de cartofi , taiate subtire si usor zdrobite, se aplica pe ochii incercanati.
3) Cataplasme din : 20 g fecula de cartofi + 50 g amidon de orez + 20 g amidon de grau + 10 g pudra din radacina uscata de iris + 1g de ulei de coaja de lamaie presata. Se amesteca produsele si se pun intr-un saculet de panza fina. Saculetul se inmoaiein apa fierbinte si se aplica pe obraz, se mentine un timp indelungat. Acast lucru duce la prevenirea sau intarzierea aparitiei ridurilor. In final fata si gatul se sterg cu un cubulet de gheata infasurat in tifon( panza rara).
Prepararea feculei de cartof , acasa: se rad cartofii deasupra unui vas cu apa, se dizolva in apa calda, se evapora si pe fund ramane pulberea de fecula.
Avizul cosmeticianului. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.