duminică, 30 ianuarie 2011

238. Caisul (Armeniaca vulgaris)


Utilizarea cosmetica:
1) Fructele proaspete si bine coapte, rupte in jumatati( fara samburi), se folosesc sub forma de masaj, pentru tenurile grase, seboreice cu tendinta de acnee si comedoane(puncte negre). Se utilizeaza zilnic in perioada cat se gasesc caise proaspete .
CAISE

2) Masca din caise zdrobite( dupa curatarea caiselor de pielite si samburi ), se face o pasta care se aplica pe tenul curatat in prealabil. Se poate amesteca cu smantana proaspata sau caimac de lapte. Se poate aplica 1-2 ori pe saptamana.
Avizul cosmeticianului. Autor dr. A. Vasilca-Mozaceni.

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

237. Busuiocul ( Ocimum basilicum)


Atat busuiocul de gradina cat si cel din flora spontana favorizeaza vindecarea ranilor.
1) Frunzele de busuioc de gradina, proaspete si zdrobite, se aplica pe rani, pe ulcere cronice si pe leziuni infectate, favorizand vindecarea.
BUSUIOC
2) Sucul din planta proaspata, aplicata pe leziuni intens sangerande, are rol hemostatic ( de exemplu in cazul ulcerelor cronice venoase, care sangereaza din cauza traumatismelor ).
Aviz medical . Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

vineri, 28 ianuarie 2011

236. BRUSTURUL (Arctium lappa )


1 ) Infuzia din radacina uscata, 40-60 g la 1 litru de apa ; se beau 2-3 cani/zi, in cantitati mici, pentu tratamentul acneei. Pentru uz extern: comprese cu infuzie pe acnee sau sub forma de gargara in inflamatii buco-faringiene.
BRUSTURUL
2) Decoct din 25 g de radacina , ( uscata si transformata in pulbere), la 1 litru de apa; fierbere timp de 20 minute. Se aplica sub forma de frectii la radacina parului, pentu pitiriazis simplu( Matreata ), dermatite seboreice, eczeme si pentru tenuri seboreice(tenuri grase ), in caderea parului ( alopecie ), sau pe cale interna, 2-3 cani/zi in acnee, furunculoza, eczeme infectate.
Aviz medical. autor dr. A. Vasilca - Mozaceni.

miercuri, 26 ianuarie 2011

235. BRADUL ( Abies alba )


Se utilizeaza in special rasina de brad si mugurii ( Turione abieti).
Rasina se recolteaza primavara si vara, iar mugurii se recolteaza primavara ( martie-aprilie ) si se usuca la umbra , in incaperi aerisite .
Comandati CREMA LARGER, de la Discretfarma.
Crema : rasina+ceara+unt de casa

Alifie pentru pansarea ranilor si ulceratiilor de gamba: se amesteca rasina cu ceara de albine si unt de casa ( proaspat si fara sare) in proportii egale. Se amesteca produsele intr-un vas micut, asezat pe o baigne -Marie( aburi) pana se topesc.
Avizul medicului. Autor dr. A. Vasilca-Mozaceni.

234. BOBUL ( Vicia fava )

Bobul ( Vicia faba)
1) Decoct din frunze uscate sau proaspete, 80 g la 1 litru de apa, fierbere timp de 30 minute. Pentru panaritiu ( infectii la unghii) , se tin degetele care sunt bolnave , in acest decoct fierbinte.
Pastaia de Bob
2) Cataplasme cu boabe fierte, proaspat zdrobite, si fierbinti, se aplica pe tegumente cu pete( efecte foarte bune ) .
Avizul medicului/ cosmeticianului. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

luni, 24 ianuarie 2011

233. BANUTII( BELLIS PERENNIS)/NASTURASI/PARALUTE

Banutii ( Bellis perennis)
Alte denumiri: Nasturasii, Paralute, Scanteioara, Scanteiuta
Planta medicinala cu efecte antiinflamatoare, rezolutive, vindecatoare extrem de utila in tratamentul : ulcerelor cronice de gamba, tumorilor ulcerate, furunculelor, abceselor, petelor de pe fata, iritatiilor si contuziilor.
1) Frunzele proaspete , mestecate favorizeaza vindecarea ulceratiilor buzelor.
Comandati DROP SEX de la Discretfarma.
BANUTII( PARALUTE, SCANTEIUTA)

2) Decoctia, timp de 5 minute din 60 g de planta sau flori, la 1 litru de apa, se utilizeaza sub forma de comprese pentu tratarea: ranilor, tumorilor ulcerate, ulcerelor cronice de gamba, al leziunilor ulcerate din epitelioame( se aplica de 2-3 ori/ zi )
3) Decoctul, timp de 5 minute din 150 g de planta sau flori, in tr-un litru de apa, se pun sub forma de comprese pe furuncule, abcese, tumori ulcerate, colectii purulente( se aplica de 2-3 ori/zi ).

duminică, 23 ianuarie 2011

232. Bananierul ( Musa paradisiaca )


Mastile cosmetice se aplica dupa aburirea fetei si gatului cu o infuzie de flori de musetel. Dupa aceea se aplica o crema facuta din banane bine coapte, nealterate, care se mentine pe fata timp de 15-20 minute. Tenul se clateste in final cu aceeasi infuzie , filtrata de musetel.
Comandati LOVE DROPS , de la Discretfarma.
MASCA COSMETICA CU BANANE
1) Masca pentru ten ofilit: se zdrobeste miezul unei banane, se amesteca cu putina miere si 10 picaturi de zeama de lamaie. Se aplica si se tine 20 minute.
2 ) Masca pentru tenuri uscate( deshidratate ) : 1 banana zdrobita amestecata cu putina smantana proaspata( 20 minute )
3) Masca pentru tenuri grase : 1 banana zdrobita, smantana, suc de lamaie( sau portocala/mandarina) sau se adauga iaurt proaspat.
Avizul cosmeticianului. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni.

vineri, 21 ianuarie 2011

231. ASMATUI ( ANTHRISCUS CEREFOLIUM)

1) Infuzia din 30-60 g din planta in 1 litru de apa, se beau 3 cani pe zi in cazul herpesului.
2) Infuzia din 60 g de planta la 1 l de apa, se foloseste pentru comprese pe tenuri deshidratate, zbarcite, obosite, pentru intepaturile de insecte, pentru gargara in stomatite si faringite ulcerate.
Comandati TIANLI NATURAL, de la Discretfarma.
Asmatui
Asmatui poate fi folosit pentru tratarea urmatoarelor afectiuni: guta (un pahar cu suc proaspat administrat de trei ori pe zi), reumatism, astm bronsic si bronsita asmatiforma (are proprietati antiseptice), reumatism, afectiuni oftalmologice (comprese cu suc proaspat), litiaza renala (se recomanda sucul proaspat), hemoroizi (sunt recomandate baile de sezut cu infuzie de planta), intepaturi de insecte sau contuzii (se pun frunze proaspete zdrobite pe zona afectata).
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca Mozaceni

joi, 20 ianuarie 2011

230. Arnica montana


Infuzie din 100 g de flori uscate la 1 litru de apa, se foloseste sub forma de tamponari , pentru inviorarea tenurilor palide, cu riduri fine si cu tendinta de acnee.
Comandati PERMEN, de la Discretfarma.
ARNICA MONTANA
In cazul hematoamelor, pentru resorbtia rapida a acestora , se pot aplica comprese cu infuzie de flori uscate de Arnica montana.
Avizul medicului dermatolog sau cosmeticianului. Autor dr. A. Vasilca-Mozaceni.

miercuri, 19 ianuarie 2011

229. Ardeiul ( Capsicum annuum)


Tinctura din ardei : 100 g de ardei iute intr-un litru de alcool de 70 de grade alcoolice ; se tine la temperatura camerei 8-10 zile, se filtreaza si se imbuteliaza.
Comandati BREAST PLUS , de la Discretfarma.
ARDEI IUTE
Utilizarea tincturii: se utilizeaza la frectionarea radacinii parului( sub forma de solutii diluata in parti egale cu apa).
Recomandata in : cazul alopeciilor, a peladei, si pentru stimularea cresterii parului.
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca-Mozaceni.

luni, 17 ianuarie 2011

228. ANGHINAREA


Se utilizeaza in dermatologie pentru tratamentul : alergiilor( din cauze hepatice) , al chisturilor de grasime de sub piele, al eczemelor.
1. Infuzia din 20g la 1 litru de apa. Se bea cate 50 ml, in inghitituri mici, inaintea meselor principale, dupa care se sta culcat pe partea dreapta, timp de 15-20 minute.
Comandati STUD 100 , de la Discretfarma.
ANGHINARE

Doza zilnica se dubleaza dupa 10 zile si apoi se tripleaza dupa alte 10 zile. Se fac pauze de 10 zile si apoi se poate relua.
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca-Mozaceni.

joi, 13 ianuarie 2011

227. ALUNUL DE PADURE


1 ) Infuzia din frunze, 25 g la 1 l de apa, macerate 2h, se bea rece, cate 2 cani pe zi. Se utilizeaza pentru varice sau se fac spalaturi locale cu rol cicatrizant in tratarea: ranilor, ulceratiilor, eczemelor umede, infectii ale tegumentelor sau micozelor infectate.
Comandati SPANISCH FLY , de la Discretfarma.
Alunul de padure
2) Decoctul din coaja de ramuri tinere sau radacini, 25 g la 1 litru de apa fiarta, infuziare timp de 10 minute, se foloseste pentru umezirea compreselor, avand rol cicatrizant in tratarea: ulcerelor varicoase, ulcerelor de gamba, eczemelor umede.
Aviz medical. Autor: dr. A. Vasilca-Mozaceni.

226. ALOE VERA


1. 200 g frunze tocate( cu un cutit de plastic), se pun in 1 l de alcool de 40-70 de grade alcoolice. Se utilizeaza direct pe plagi, ulceratii, arsuri pentru a grabi vindecarea lor.
2. In aceleasi afectiuni, se pot aplica cataplasme din frunze proaspat tocate deAloe .
Comandati CHINESE BRUSCH , de la Discretfarma.
ALOE VERA
3. Sucul proaspat stors din frunze, se aplica direct pe leziune; se utilizeaza pentru tratarea eczemelor.
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca-Mozaceni.

miercuri, 12 ianuarie 2011

225. Albastrelele ( Centaurea cyanus )


1. Infuzie 30-50 g la 1 litru de apa; se utilizeaza pentru lotionarea parului, comprese pe eczeme zemuinde; ulceratiile supurate.
2. Infuzie din 15-20 g la 1 l de apa ; se utilizeaza pentru spalarea ochilor in conjunctivite, iritatiile oculare, furunculoza pleoapelor si ca tonifiant pentru muschi.
Aviz medical. Autor dr. A. Vasilca-Mozaceni
Comandati MARATON FORTE 4, de la Discretfarma.
CENTAUREA CYANUS

duminică, 9 ianuarie 2011

224. CEMI-bautura diuretica si depurativa


200 ml suc de ceapa rosie, 100 g miere, preferabil din flora montana.
Prepararea: se curata 500 g ceapa rosie, se spala bine si se stoarce in storcatorul electric. Sucul se pune intr-o sticla, se adauga mierea si se agita pana la omogenizare.
Administrarea: numai pentru adulti, cate 50 ml la fiecare masa principala (150 ml/ zi ) .
Comandati CONTUR 30 , de la Discretfarma.
Actiunile CEMI:
-SUPRIMA CONGESTIILE, pelviene, meningeale, mamare, prementruale( inlaturand durerile );
-Elimina varicele prin reglarea circulatiei periferice;
-actioneaza ca tonifiant al sistemului nervos si endocrin, REDUCAND POFTA EXAGERATE DE MANCARE;
-ACTIONEAZA ASUPRA DEPUNERILOR DE GRASIME SI APA , reducand vizibil paniculoza ( celulita );
-actiune tonic cardiaca si diuretica.
Cura dureaza 3-4 luni si apoi o luna pauza. Se poate repeta de cate ori este nevoie.
Efectele circulatorii se observa in 3-4 zile.
Recomandare : astenii nervoase fara obezitate, varice, dureri de ovare, sani, cap, creste rezistenta la infectii respiratorii.
contraindicatii : diabet, obezitate, gastrite hiperacide, ulcer gastric sau duodenal
Aviz medical.
Autor dr. NIC. N. MIHAILESCU

joi, 6 ianuarie 2011

223. MIPOLA- BAUTURA EXPECTORANTA SUGARI,COPII,ADULTI


50 g de miere, 150 ml infuzie de frunze de patlagina,1 lingurita suc de lamaie.
Modul de preparare ; se face o infuzie din frunze de patlagina, se lasa sa se raceasca, se filtreaza si se amesteca cu miere si suc de lamaie.
Comandati POWER PLAY de la Discretfarma.
Administrare:
-sugarii(pana la 4-5 luni ), primesc 5-6 lingurite pe zi, timp de 4-5 zile;
-copii de la 6-12 luni, pot primi o doza dubla tot 4-5 zile;
-copii peste 1 an primesc cate 1 lingura de 3-6 ori/zi;
-adultii pot consuma pana la 300 ml/zi, timp de 2-3 zile. Adultii pot consuma 50 ml de mipola cu un galbenus de ou proaspat.
Actiunea: expectoranta, bacteriostatica, fluidificanta a secretiei bronsice, care va fi eliminata.
Contraindicatii: diabet, obezitate, alergie la miere.
Se prepara proaspata.
Aviz medical.
Autor: dr. NIC. N. MIHAILESCU

luni, 3 ianuarie 2011

222. MITEEA- bautura calmanta


50 g miere, 150 ml de infuzie de tei si musetel.
Se prepara o infuzie din flori de tei si flori de musetel, se lasa sa se raceasca, se filtreaza si se amesteca cu miere. Se bea calduta , cate 100-150 ml, inainte de culcare( copii vor bea cantitati mai mici).
Comandati POMPA -APARAT, de la Discretfarma.
Actiunea terapeutica: florile de tei si de musetel, bogate in azulena, au actiune calmanta si antiseptica, potentate de aceleasi calitati ale mierii .
Indicatiile ; actiune calmanta, induce somnul, actiune calmanta si antiseptica in gastrite, duodenite, colite; in uz extern, sub forma de spalaturi si comprese in boli de piele si ale mucoaselor.
Contraindicatii: diabet, obezitate
Nu se conserva.
Autor dr. NIC. N. MIHAILESCU
AVIZ MEDICAL.

duminică, 2 ianuarie 2011

221. INDIGESTIA

Radacina proaspata de ghimbir( 5 g=o feliuta subtire), este un antiseptic al tractului digestiv, combate rapid indigestia, greturile ( chiar si la gravide) , raul de masina, problemele circulatorii.
COMANDATI PROHERB, DE LA DISCRETFARMA.
RADACINA DE GHIMBIR

In asociere cu ceapa si usturoiul crud, in salate, are un puternic efect antioxidant. Consumati o feliuta de ghimbir in timpul sau dupa fiecare masa consistenta.