marți, 30 noiembrie 2010

207. PASTURA PROASPATA

Pastura proaspata ( polenul modificat de albine pentru hrana lor )
Se scoate din stup un fagure cu pastura, se destupa cateva celule, cu un cutit din os( plastic, lemn ), se scoate din celula atata pastura cat este nevoie sa se consume o data si se pune intr-un pahar de sticla. Restul fagurelui cu pastura se reintroduce in stup. Se serveste ca atare sau amestecata intr-un pahar cu apa rece.
Cumparati BREAST PLUS ORIGINAL , de la Discretfarma.
PASTURA

Administrare : 1-3 lingurite pe zi, timp de 1 luna sau 2.
Activitatea produsului este maxima la recoltare si scade foarte mult dupa 1/2 ora.
Inducatii : astenie, insuficiente glandulare si sexuale, tulburari de crestere copii, tratamentul imbatranirii la femei, excesul de foliculina la femei.
Contraindicatii : diabet zaharat, obezitate, alergii.
Aviz medical. autor : dr. NIC. N. MIHAILESCU

206. BOBITE DE PROPOLIS PROASPETE IN MIERE

Bobite de propolis proaspat recoltat, cu miere. Se recolteaza propolisul superior, dar pe masura ce se recolteaza se fac bobite mici de dimensiunea unui sambure de visina. Se pun bobitele intr-un borcan, umplut pe jumatate cu miere, pana se aduna cantitatea necesara pentru ziua respectiva. Se inchide imediat borcanul cu un capac ermetic.
Comandati STUD 100 SPRAY , de la Discretfarma.
ALBINE Administrarea : se pot administra 1-3 bobite pe zi, in boli infectioase, boli respiratorii, boli digestive, boli de piele, in boli genitale, in adenoame ale tiroidei ( gusa ), adenoame de prostata, tumori uterine, tumori in general.Aviz medical.Se prepara doar cantitatea pentru 3-4 zile, deoarece eficacitatea scade rapid , cu scurgerea timpului.Contraindicatii: diabet, alergie la componente. Autor : dr. NIC. N. MIHAILESCU.

luni, 29 noiembrie 2010

205. ULEIUL DE PROPOLIS


Se recolteaza propolisul superior , se fac grauncioare mici si se amesteca in ulei de masline. Se depoziteaza intr-o sticluta de culoare bruna, corespunzatoare folosirii 3-4 zile ( SE PASTREAZA LA FRIGIDER ) . Dupa aceasta perioada isi pierde eficacitatea. Se va reface compozitia pentru alte 3 zile.
Comandati SPANISH FLY EXTRA, de la Discretfarma.
BOBITE PROPOLIS
Utilizarea : se recomanda calduros in tratarea arsurilor, degeraturilor, ulcerelor varicoase, plagilor care nu se vindeca. Aviul medicului.
Autor: dr. NIC. N. MIHAILESCU

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

204. SPIRTUL DE PROPOLIS

Spirtul de propolis
Se recolteaza cu o spatula din lemn de esenta tare, 50 g de propolis superior, curat, de pe marginile superioare ale ramelor sau din podul stupului. Se colecteaza intr-un borcan de sticla sau ceramica smaltuita si se acopera cu 100 ml de alcool alb de 70 de grade.
Comandati CHINESE BRUSCH , de la Discretfarma.
PROPOLIS
Indicatiile : este foarte indicat in tratamentele tegumentelor afectate de arsuri sau degeraturile incectate sau in entorse, luxatii, in psoriazis, Zona -Zoster si alte boli de piele ( eczeme, rani chirurgicale ).
Conservare: se pastreaza 3-4 zile, in borcane inchise ermetic, in frigider, la adapost de lumina, caldura, umiditate( deci preparati cantitati mici ).
Aviz medical.
Autor: dr. NIC. N. MIHAILESCU

203. APA DE PROPOLIS


Se recolteaza cu o spatula de lemn ( de stejar, fag, tisa ), 50 g de propolis superior, curat, de pe marginile superioare ale ramelor, sau de la podisul stupului. Se colecteaza intr-un borcan de sticla si se acopera cu 100 ml apa fiarta si racita si se inchide ermetic. Se agita borcanul de 3-4 ori pe zi. Se poate folosi dupa 3-4 ore si se poate pastra la frigider , timp de 3-4 zile. Dupa acest interval apa va fi aruncata.
Se administreaza pe cale bucala, nazala, oculara, etc .
Comandati MARATON FORTE 4 , de la Discretfarma.
propolis
Utilizare : corize, rinite ( alergice, atrofica, cronica, acuta ), in polipi nazali, in adenoidite, in rinofaringite, deviatie de sept nazal, amigdalite, faringite, laringite, bronhopneumonie, abces pulmonar, intoxicatii tabagice.
Se vindeca in 3-7 zile: stomatita aftoasa, herpesul, glosite ( inflamatii ale limbii ), candidoza bucala, gastrite hiperacide, polipoza gastrica, gastroduodenite, enterite( infectii intestinale ), colite, rectocolite, hemoroizi, ulcerul gastric si duodenal, colibaciloza , diareea cronica.
Utilizare in bolile renale: nefrite, pielo-nefrite, cistite, ureterite
Utilizarea in aparatul reproducator masculin: ejaculare precoce, hipertrofia benigna de prostata, orhite, prostatite.
Utilizarea in aparatul reproducator feminin : anexite, metrite, parametrite, cervicite, colpite, mastite, eroziuni cervicale, tricomonaza, micoze vaginale, frigiditate ( spalaturi vaginale sau ovule si supozitoare )
Dermatologie: arsuri, degeraturi, ulcere varicoase, cangrene, flegmoane.
Autor dr. NIC. N. MIHAILESCU

vineri, 26 noiembrie 2010

202. FAURE DE MIERE CU PASTURA ( POLEN MODIFICAT)


Polenul sufera o serie de transformari biochimice si modificari structurale, transformandu-se in pastura. Datorita faptului ca transformarile suferite de polen sunt biochimice, produsul rezultat este diferit de polenul initial.

Indicaţiile principale ale păsturii sunt în alimentaţia copiilor şi acelor persoane ce suferă de una sau de mai multe boli grave din zona tubului digestiv ( ulcere, tumori, ciroză etc.) şi ca rezultat nu pot digera corespunzător polenul.
Se aleg bucati intregi de fagure cu pastura , apoi se introduc in borcane ; se completeaza borcanul cu miere si se inchide cu un capac ermetic. Se pastreaza borcanul la frigider, timp de 24 de ore ( doza zilnica ).
Cumparati CONTUR , de la Discretfarma.
PASTURA( HRANA ALBINELOR )
Indicatii: in boli de ficat si stomac, boli de ochi, stimularea sistemului nervos ( astenii), in insuficientele glandulare si sexuale, in gastrite hipoacide, in tratamentul excesului de foliculina la femei.
Contraindicatii : diabet, obezitate, alergii la componente.

miercuri, 24 noiembrie 2010

201. FAGURE ZDROBIT IN MIERE DE ALBINE


Se scoate fagurele din rama ( o cantitate necesara pentru o zi ), se zdrobeste intr-un vas mare din sticla sau metal smaltuit si amestecul rezultat se pune intr-un pahar curat de sticla, din care se administreaza la unul sau mai multi bolnavi.
Comndati POWER PLAY , de la Discretfarma.
FAGURE DE MIERE
Indicatii : da rezultate bune in afectiuni digestive si hepatice, in astenii nervoase, in lipsa poftei de mancare, in oboseala, in slabire accentuata, stress la copii debilitati, anemici, in convalescenta dupa diverse boli si operatii chirurgicale.
Contraindicatii : diabetul zaharat si obezitatea.
Conservare : nu se pastreaza.
Aviz medical obligatoriu.
Autor dr. Nic. N. Mihailescu.

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

200. CAPACELE DE FAGURI DE MIERE


Capacelele de faguri rezultate la recoltarea mierii prin deschiderea fagurilor, se pun in borcane curate de sticla colorata sau ceramica smaltuita, care se vor umple pana la 1/3 din volum, restul se completeaza cu miere si se inchide ermetic.
Se conserva cel mult un an, la loc uscat , intunecos si racoros. Se administreaza copiilor peste 3 ani, 1-3 lingurite pe zi, dupa varsta, adultilor 1-3 linguri pe zi.
Comandati POMPA APARAT , de la Discretfarma.
UZINA DE MIERE

Actiunile terapeutice : dezinfectante, bactericide, bacteriostatice, de crestere a imunitatii ( datorita propolisului si mierii puse de albine intre straturile de ceara ).
Actiunile cerii o fac si mai utila in afectiunile digestive ( diaree).
Contraindicatii: diabet, hiperaciditate, alergii la miere, polen si propolis.
Aviz medical. Autor Dr. Nic. N. Mihailescu

vineri, 12 noiembrie 2010

199. FAGURI DE MIERE

Fagurii de miere( nids d'abeilles )
Din vremuri foarte vechi, fagurii de miere sunt folositi , ca atare, in medicina populara din intreaga lume, in combaterea bolilor aparatului respirator, a racelilor banale sau a starilor gripale, in combaterea bolilor de stomac, ficat sau rinichi, a starilor de slabiciune din convalescente si chiar a intoxicatiilor alcoolice.
Comandati PROHERB , de la Discretfarma.
FAGURI DE MIERE
Administrarea : in fiecare dimineata, se ia in gura, se mesteca incet si apoi se inghite.
Indicatii : prevenirea imbolnavirilor cu boli infectioase, in sezonul rece sau in caz de epidemie.
Aviz medical. Autor Dr. Nic. N. Mihailescu

198. UNT CU MIERE



COMPOZITIA: 100 g unt, 100 g miere.

Prepararea: intr-un vas de sticla sau ceramica se amesteca untul proaspat( de la producatorii particulari-cel ambalat si ieftin are in continut margarina si conservanti; cel scump nu este foarte proaspat) si mierea, pana la omogenizare.
Comandati ENTRAN FORTE, de la Discretfarma.
UNT PROASPAT DE CASA

Administrarea: se da copiilor de la 6 luni pana la 3 ani cate o lingurita pe zi. Copiilor mai mari si adultilor li se dau 2 pana la 6 lingurite pe zi, dupa varsta si greutatea corporala.

Actiuni terapeutice : ajuta la fixarea calciului in organism.
Indicatii: este recomandat in toate bolile spasmofilice, tetanice, produse de lipsa de calciu; la copii debili fara pofta de mancare, in cazuri de rahitism, in cazuri de slabiciune, pierderea greutatii normale, in convalescenta, graviditate, dupa nastere( inlocuieste untura de peste sau vitamina D3).

Actiunile toxice( adverse ): preparatul tinut mai mult de 2-3 zile la temperatura camerei sau 7 zile la frigider, devine toxic si trebuie aruncat.

Contraindicatii: nu se da in diabet, icter si alte boli de ficat, boli de rinichi, colibaciloza, obezitate.

Conservare: 7 zile la frigider.

miercuri, 10 noiembrie 2010

197. DULCEATA DE COJI DE NUCI CU MIERE


Compozitia: 500 g coji de nuci verzi, 500 g muguri de nuc, 500 g miere de albine, 1 l apa.

Prepararea: se amesteca bine totul intr-un vas smaltuit si se fierbe la foc domol, amestecand mereu pana se obtine o pasta omogena ca o peltea. Se lasa sa se racoreasca, se mai adauga 250 g miere, se pune in borcane de culoare inchisa si se pastreaza la rece.

Cumparati TIANLI NATURALX4 , de la Discretfarma.

NUCI IN COAJA VERDE

Indicatii: prevenirea si tratarea gusei endemice, stimularea poftei de mancare, accelerarea metabolismului, ingrasarea, functionarea tiroide si cresterea rezistentei la infectii.


Administrarea, actiunea terapeutica, indicatii, actiuni toxice adverse, termen de valabilitate , ca in articolul nr. 196

Autor: dr, Nic. N. Mihailescu(preluare)

Aviz medical.

luni, 8 noiembrie 2010

196. MUGURI DE NUC CU MIERE

PASTA DIN MUGURI DE NUC CU MIERE

Compozitie: 100 g muguri de nuc, 200 ml apa, 150 g miere.

Prepararea: mugurii de nuc spalati se pun sa fiarba la foc domol, intr-un vas acoperit pana ce apa scade la jumatate. Se zdrobesc bine, se lasa sa se raceasca si se adauga mierea. Compozitia se amesteca bine , pana la omogenizare cu mierea si se pune sa se raceasca intr-un vas de sticla colorata sau ceramica smaltuita,
inchis ermetic si se tine la rece.
Cumparati 3X SUIFAN de la Discretfarma.
MUGURI

Administrarea: se da copiilor intre 3-6 ani cate o lingurita dimineata, celor de la 6-9 ani cate o lingurita dimineata si seara, iar de la 9 la 12 ani cate o lingurita dimineata, una la pranz si una seara, toate dozele se iau inaintea meselor. Tratamentul dureaza o luna si se poate repeta dupa o pauza de o luna atata timp cat este nevoie.

Adultii iau 3 linguri pe zi inaintea meselor principale, o luna da , una nu cat timp este nevoie.

Actiunil eterapeutice: stimuleaza pofta de mancare, accelereaza metabolismul, ajuta la ingrasare. Prin continutul de iod din mugurii de nuc si vitaminele din complexul B, ajuta functionarea tiroidei, fiind foarte folositoare la prevenirea si tratarea gusei endemice; de asemenea creste rezistenta organismului la infectii.

Indicatii: pentru lipsa poftei de mancare, slabiciune, oboseala, boli nervoase de tip astenic, insuficiente glandulare(tiroidiene, ovariene) , impotenta, ejaculare precoce, frigiditate.

Actiuni toxice adverse: se pastreaza 2-3 zile la temperatura camerei sau 7 zile la frigider, apoi se arunca pentru ca devine toxic.

Contraindicatii: febra mare, diabet zaharat. Conservarea: dupa preparare se lasa 1 ora, apoi se administreaza si apoi se pune la frigider pentru 7 zile.

Administrarea se face numai cu avizul medicului pediatru sau de medicina generala.

Autor: dr . Nic. N. Mihailesco

duminică, 7 noiembrie 2010

195. TINCTURA DE USTUROI CU MIERE



Compozitia: 250 g usturoi, 100 ml spirt alb, 100 g miere.

Prepararea: usturoiul se curata si se piseaza intr-o piulita sau mojar de lemn/sticla/portelan(nu metal si nici aparate metalice de zdrobit usturoi), dupa care se trece intr-un vas de sticla, se aduga alcoolul si mierea si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa sa se macereze timp de o saptamana, in loc uscat, racoros, intunecos.
Comandati MARATON FORTE , de la Discretfarma.
USTUROI

Administrarea, actiuni terapeutice, indicatii, actiuni toxice adverse, contraindicatii : boli de nervi de tip astenic, tulburari circulatorii, hipertensiune arteriala. Contraindicatiile sunt legate de actiunea toxica a alcoolului si alergiile la componente.

vineri, 5 noiembrie 2010

194. GEM DE VALERIANA CU MIERE

Gem de valeriana cu miere
Compozitia : radacina uscata de valeriana, miere.
Prepararea : radacina de valeriana bine uscata se piseaza intr-un mojar. Se ia o lingurita din praful obtinut, se pune intr-un pahar de sticla si se adauga o lingura de miere, apoi se va omogeniza bine.
Comandati, SUPERPOTENT, de la Discretfarma.
radacina de valeriana
Administrarea preparatului : amestecul se realizeaza chiar inaintea intrebuintarii si se da toata cantitatea odata, la nevoie , pentru persoane agitate, care au crize de nervi, dureri de cap sau tremuraturi. In caz de insomnii se poate da o astfel de doza impreuna cu o ceasca de flori de tei.
Indicatiile : actiune calmanta, pentru calmarea crizelor de nervi, astenii nervoase, stari de super-excitabilitate nervoasa sau sexuala, dupa socuri emotive.
Actiunile toxice : preparatul este activ 5-15 minute , dupa care poate deveni toxic si se arunca.
Contra-indicatii ; nu se da la conducatorii auto, la copii sau la persoane alergice la componente. Conservarea : nu se conserva.
Aviz medical. Autor Dr. Nic. N. Mihailescu