marți, 31 august 2010

189. SMOCHINELE

Smochinul ( Ficus Carica) -familia Verticaceae
Principalii constituenti:
-Fe, Mn, Br, vitaminele : A, B1, B2, C, PP, lipodiastaza-o enzima analoaga sucului pancreatic, o amilaza si o proteaza;
-fructele proaspete contin 1% proteine si 15-18 % glucide, iar cele uscate contin 4-5,2 % proteine si 62-79% glucide;
-valoarea calorica250 calorii la 100 de grame fructe crude.
Proprietati si indicatii:
-tonifiant recomandat sportivilor, copiilor si femeilor gravide, convalescentilor, in astenia fizica si psihica;
-laxativ in constipatii;
-emolient in traheobronsitele cronice.
Cumparati CONTOUR 30 , de la Discretfarma.
SMOCHINE
Observatii:
-se pastreaza 12 h intr-un litru de apa, 40-120 g de smochine. Lichidul obtinut are proprietati emoliente si expectorante; se recomanda a fi baut in dietele hidrice( febra) si gargara in gingivite si angine;
-6-8 smochine uscate, pastrate peste noapte, in 300 ml de apa, dimineata se va bea lichidul;
-4 smochine taiate si pastrate in 250 ml de lapte, seara se incalzeste laptele si se bea contra constipatiilor si contra insomniei;
-extratul din muguri de smochin, este un remediu homeopatic pentru: distonii neurovegetative, depresii, nevroze fobice, cicatrizari ale traectului digestiv.
Aviz medical.

luni, 30 august 2010

188. SPANACUL

Spanacul ( Spinacea oleracea)-familia Chenopodiaceae
Compozitie: unul dintre cele mai bogate alimente in saruri minerale;
-510 mg % Na, 375 mg% K, 49 mg % Ca, 50 mg % Fe, 37 mg % P, 37 mg % Mg, 29 mg % S, 0,60 mg % Mn, Zn, Cu, Iod, vitaminele: A, B1, b2, B12, C, acid folic, spinacina, arginina, lisina, mucilagii.
Proprietati si indicatii:
-antianemic ( anemie, convalescenta)
-activator al secretiilor pancreatice( diabet)
-tonic cardiac
-astenie fizica si psihica
-rahitism si crestere
-laxativ
-anticancerigen( in studiu)
Comandati POWER PLAY , de la Discretfarma.
SPANAC
Observatii:
-sucul de spanac: din 90 g frunze plus 130 g morcov( dimineata pe stomacul gol)
-sub forma de salata de frunze plus suc de lamaie si putina miere.
NU SE RECOMANDA SPANACUL FIERT: creste oxalemia si oxaluria( spanacul crud nu are aceste efecte nedorite)
Contraindicatii: reumatism,artrite, inflamatii gstrice si intestinale.

duminică, 29 august 2010

187. SPARANGHEL

Sparanghelul (Asparagus officinale) -familia Asparaginae
Principalii constituenti:
-vitaminele : A, B, C, K, B1, B2, B6, mangan, fosfor, fier, potasiu,zinc, seleniu, calciu,proteine.
Proprietati si indicatii:
-hipercolesterolemie( regleaza metabolismul colesterolului, curata arterele, scade nivelull colesterolului in sange);
-este revigorant hepatic;
-diuretic si depurativ( ajuta la tratarea infectiilor urinare, previne formarea calculilor renali, reduce edemele);
-recomandat in guta si reumatism;
-recomandat in astenia fizica , intelectuala si convalescente;
-calmant in nevrozele cardio-vasculare;
-in diabet , are efect hipoglicemiant si reduce senzatia de sete excesiva.
Cumparati POMPA APARAT, de la Discretfarma.
SPARANGHEL
Observatii:
-se va consuma sub forma de salate si suc.
CONTRAINDICATII: cistite, prostatite si reumatismul articular acut( contine purine).

sâmbătă, 28 august 2010

186. SOIA

Soia ( Soia hipoida) -familia Papillonaceae
Principalii constituenti:
-proteine 40 %( comparativ cu carnea care are 15-20 %), contine toti aminoacizii esentiali, lipide 12-15 %, glucide 10-15 %, saruri merale: Ca, fe, P, Mg, K, Na, S, vitamine: A, B1, B2, C, D, E, enzime , lecitina, rezine, ceruris.
-uleiul de soia contine: acizi grasi nesaturati 85 %; acizi mononesaturati( oleic ), acizi polinesaturati( linoleic), acid linolinic , acid arahidonic, acizi grasi saturati: acid palmitic, stearic, linoceric.
Comandati PROHERB , de la Discretfarma.
PRODUSE DE SOIA
Proprietati:
-consumul regulat de soia germinata, scade semnificativ riscul de cancer mamar( inainte si dupa menopauza) , de cancer de prostata( prin inlaturarea radicalilor liberi, efectul antioxidant, are efect antiestrogenic( impiedica cancerul de san si ovar, impiedica mutatiile, impiedica proliferareacelulara si mutatiile, impiedica formarea vaselor de sange care hranesc tumorile);
- deosebit de benefica in boli cardiovasculare( scade semnificativ colesterolul rau, , cresterea semnificativa a colesterolului bun HDL, scaderea SEMNIFICATIVA A COLESTEROLULUI RAU SI A TRIGLICERIDELOR., diminuarea leziunilor din artera carotita);
-benefica in osteoporoza( administrarea zilnica , timp de 6 luni, a 40 g de proteine de soia, a dus la cresterea mineralizarii si densitatii osoase, in zona lombara );
-administrarea zilnica, timp de 10 saptamani, a ameliorat memoria de scurta si lunga durata( contine lecitina).
Observatii:
-Laptele de soia: 150 de g de soia se lasa intr-un litru de apa, timp de 36-48 h, se mixeaza in blender, se strecoara lichidul( pentru sugari, copii, convalescenti);
-Germenii de soia: boabele se lasa 48-72 h la muiat in apa( apa se schimba la 12 h), apoi se intind pe o suprafata umeda, in intuneric si caldura. Au calitati superioare boabelor negerminate.
-Boabe prajite cu putina sare: seamana cu arahidele.
Aviz medical.

joi, 26 august 2010

185. SECARA

Secara( Secale cereale)
Principalii constituenti:
-saruri minerale de : Fe, Ca, P, Mg, K; substante azotate( 6 mg %), amidon.
Priprietatile si indicatiile painii de secara din faina integrala:
-previne constipatia si cancerul de colon( deoarece contine fibre si agenti protectori ce impiedica dezvoltarea hormonilor ce favorizeaza cancerul);
-previne bolile cardiovasculare si diabetul;
-se recomanda femeilor aflate la menopauza, care au valori ridicate ale colesterolului, hipertensiune arteriala, predispozitie la diabet( de 6 ori pe saptamana se consuma paine de secara);
-incetineste mult instalarea ateriosclerozei.
Comandati ENTRAN FORTE , de la Discretfarma.
paine de secara
Observatii:
-cei care consuma paine integrala de secara au o incidenta mai scazuta a aterosclerozei;
-se poate consuma sul forma de decoct din cereale: secara integrala, grau integral, orez integral, cate o lingura la 600ml de apa.

184. SFECLA ROSIE

Sfecla rosie ( Beta rubra) din familia Chenopiaceae
Principalii constituenti:
-hidrati de carbon, betaina, betanina, asparagina, acid glutamic, acid citric, acidmalic, vitaminele : A, B, c( cantitate mare), Pp, oligoelemente: Mg, P, K, Fe, br, Zn, oligoelemente rare: rubidiu, cesiu.
Proprietati:
-regleaza functiile tractului digestiv( prin celuloza si acizii organici);
-este nutritiva, recomandata batranilor si convalescentilor;
-este antianemica si stimuleaza formarea scheletului ;
-reminelalizanta;
-recomandata in: nefrita, stari precanceroase, stari pretuberculoase ( pin rubidiu, cesiu si multa vitamina C);
-are efect hipotensor si regulator al functiilor ficatului( prin betaina si betanina);
-recomandata in dereglarile tiroidei si ateroscleroza ( prin sarurile de potasiu, magneziu si iod).
Comandati TIANLI NATURAL 4 , de la Discetfarma.
SUC SFECLA ROSIE

Observatii:
-sucul din radacina cruda de sfecla: se incepe cu 50 de ml pe zi si se ajunge progresiv pana la 300 ml in combinatie cu sucul de morcovi cruzi( in hipertensiune, viroze, in timpul sau dupa repausul alimentar);
-sucul obtinut din; 150 g sfecla rosie, 250 g morcov si 200 g castraveti( in afectiuni renale, litiaza, diateza urica);
-sucul de radacina cruda de sfecle cu miere, in proportia 1: 1, timp de 1 luna in tuberculoza.
Interzisa in : diabet, obezitate, fosfati in urina.
Aviz medical.

marți, 24 august 2010

183. SALATA VERDE

Salata verde( Lactuca sativa) -familia Compositae
Principalii constituenti:
-lactucarium( se gaseste in seminte si este o substanta asemanatoare graului), lactuarina, acid lacctucic, hiosciamina, clorofila, vitaminele A, B, C, D, E ( 50 mg %), Fe, Ca, P, I, Mg, Zn, Cu, Co, As, fosfati, steroli, caroten.
Comandati 3 X SUIFAN , de la Discretfarma.
salata-verde SALATA VERDE
Proprietati si indicatii:
- ateroscleroza, tromboflebita, arterita obliteranta, inainte de mese se consuma salata verde cu ulei de masline presat la rece si otet de mere;
-reumatism, guta, litiaza ;
- obezitate ( reducerea apetitului alimentar exagerat );
-psiho-astenie, insomnie, hiperexcitatie sexuala, spermatoree( datorita hormonului feminin, estrogen);
-bronsite, astm( datorita efectului emolient);
-diabet( are efect hipoglicemiant);
-menstruatii dureroase insotite de excitabilitate sexuala ( are efecte analgezice).
Observatii:
-pentru toate afectiunile enumerate mai sus se consuma zilnic: 150 g de salata( cu ulei de masline si zeama de lamaie), pe stomacul gol, inaintea meselor principale;
-in afectiunile respiratorii se bea o ceasca de decoct din 1 lingurita de seminte de salata verde , la cana de apa.
-nu se vor depasi 500 g de salata/zi.
Aviz medical.

182. OREZUL INTEGRAL

Orezul integral( orezul brun)
Principalii componenti:
Orezul integral( nedecorticat) are un continut crescut de : 99 mg% potasiu, 43 mg % magneziu, 120 mg % fosfor, 0,14mg % vitamina B1, 1,3 mg% vitamina B3, 5 g % fibre alimentare, nu contine sare.
Comandati MARATON FORTE 20 , de la Discretfarma.
OREZ BRUN

Indicatii:
-prevenirea tulburarilor nervoase( datorita vitaminei vitamina B1, care se pierde prin decorticare);
-scaderea colesterolului, pe 2 cai si prin continutul crescut de fibre alimentare, cat si rin substanta numita orizanol care reduce sinteza si absorbtia grasimilor;
-normalizarea activitatii cardiace si mentinerea echilibrului apei in organism( deci recomandat hipertensivilor);
-in cazul stomacului iritat , se poate consuma deoarece este asimilat si digerat rapid;
-consumul de orez integral reduce stresul( deoarece favorizeaza eliberararea de ;
serotonina);
-reduce riscul cancerului de colon ( prin continutul ridicat de fibre)
Aviz medical

luni, 23 august 2010

181. ORZUL VERDE

Orzul verde ( Hordeum vulgaris) din familia Graminaeae
Cand planta de orz verde atinge inaltimea de 20-30 cm, ea contine cele mai bune resurse nutritive pentru celula umana. Frunzele de orz contin vitaminele din grupa B( B1, B2, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C, o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, germaniu, zinc, cupru,litiu, bioflavonoide, polizaharide si polipeptite.
Orzul verde contine: de 250 ori mai multa vitamina A decat salata , de 25 ori mai mult potasiu decat bananele, de 11 ori mai mult calciu decat laptele, de 11 ori mai mult fier decat telina, de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de 10 ori mai multa vitamina B1decat spanacul, de 23 de ori mai multa Biotina( din grupa vitaminelor B) decat laptele, 2000 de micrograme de SOD, activ in 2 g de PUDRA DE ORZ VERDE.
Comandati TIANLI , de la Discretfarma.
PUDRA DE ORZ VERDE

Indicatii pentru pudra de orz verde ( sau sucul de orz verde):
-anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrite, ulcere, cancer( Sod este o enzima ce inactiveaza radicalii liberi, care pot favoriza imbatranirea si bolile);
-colite, pancreatite, hepatite, ciroze, colecistite, cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hipertensiune si hipotensiune, astm bronsic, bronsite, gripe, bronsite, tbc pulmonar, rinita alergica;
-dereglari hormonale, sterilitate, impotenta;
-diabet, obezitate, retard psiho-motor;
-schizofrenie ( Litiu), neurastenie, insomnii, epilepsie;
-nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombo-sciatica;
-arterite, acnee, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, ulcere varicoase, osteoporoza( calciu), fracturi, avitaminoze, hemoroizi, fistule perianale.
Utilizare curativa: de 3 ori pe zi inainte de mese, cate 1 lingurita de pudra de orz verde dizolvat in 150-200 ml de apa rece sau suc de mere.
Utilizare preventiva: dimineata si seara cate 1 lingurita dizolvata in apa/suc de mere.
Aviz medical.

duminică, 22 august 2010

180. OVAZUL

Ovazul ( Avena sativa) face parte din familia gramineae
Principalii constituenti:
-saruri de K, Ca, Mg, P, Fe, hidrati de carbon, grasimi, vitaminele B1, B2, urme de vitamina P si un principiu similar foliculinei.
Proprietati si indicatii:
-depurativ;
-stimulent tiroidian;
-ovazul actioneaza asupra sistemului endocrin, recomandat in sterilitate si impotenta;

Comandati MARATON FORTE 4 , de la Discretfarma.
fulgi de ovaz
Observatii:
-se recomanda sa fie utilizat sub forma de" fulgi de ovaz ( 300 mg% P, 90 mg % Ca, 180 mg % Mg; 500 mg % K), in amestec cu lapte , sucuri de fructe, miere de albine;
-Pentru mineralizarea sugarilor se recomanda decoctul de cereale: 4 linguri din amestecul orz, grau si ovaz se fierb in 1,5 l de apa pana ramane doar 1 l. Se strecoara si se indulceste;
-pentru insomnii se recomanda 40 de picaturi de tinctura de ovaz, inainte de culcare;
-salteaua din paie de ovaz: combate insomnia;
-decoctul de ovaz este cunoscut ca un mijloc de realimentare dupa boli acute febrile( Hipocrate).
Aviz medical.

vineri, 20 august 2010

179. RIDICHEA NEAGRA

Ridichea ( Raphanus niger)- familia Cruciferae
Ridichea rosie ( Raphanus sativus) -familia Cruciferae
Compozitie:
-ulei volatil sulfurat, mult K ( 242 mg %), vitamina C( 25 mg %) , tocoferol, vitaminele A, B, alte oligoelemente.
Proprietati si indicatii:
-colecisto-kinetic; unul dintre cele mai puternice, cu indicatii in litiaza biliara, dischinezie biliara, colecistite cronice;
-astm bronsic;
-efect antialergic;
-efect diuretic;
-utila in tratamentul eczemelor( consumata intern);
-utila in reumatismul cronic degenerativ si guta.
Cumparati POWER PLAY , de la Discretfarma.
ridiche neagra( chinezeasca)
Observatii:
-Pentru calmarea crizelor de tuse: ridichi negre rase, puse in straturi alternative cu miere de albine si lasate timp de 24 de ore; sucul strecurat se consuma cate 4-6 linguri pe zi.
-Pentru drenajul biliar( si in orice afectiune hepatica sau biliara) se consuma suc din 50-200 g de ridichi, la care se adauga suc de morcovi, pastarnac si patrunjel;
-Pentru stimularea functiei hepatice se face o cura de 21 de zile din sucul a : 280 g de morcovi, 50 g de pastarnac, 50 g de patrunjel, 60 g de cartofi, 15 g de miere de albine. Sucul obtinut se bea dimineata pe parcursul a 2 h, cu inghitituri mici.
-Ridichile rosii( de luna) au proprieteti asemanatoare dar mai putin intense, se consuma in salate cu frunze cu tot, sau frunzele se pun la ciorbe.
Aviz medical.

joi, 12 august 2010

178. PRUNELE

Prunele(Prunus domestica)-familia Rosaceae
Principalii constituenti:
-prunele proaspete: apa 82%, zahar 3,5 %, acizi 1,5 %, albumine 0,5 %, celuloza 5%,vitaminele A, B, C, substante minerale Fe, Ca, P, K, Mn.
-prunele uscate: apa 29%, zahar 44%, acizi 3%, albumina 2%, celuloza 1,5%
Proprietati si indicatii:
-laxative( in constipatie, prunele uscate inmuiate 12 ore in apa + 2 pahare de apa; se consuma dimineata pe stomacul gol);
-normalizeaza pofta de mancare;
-elimina toxinele acumulate in organism;
-ajuta la buna functionare a ficatului si pancreasului;
-remediu in intoxicatii alimentare severe;
-diuretice;
-recomandate in astenie psihica
Comandati POWER PLAY , de la Discretfarma.
PRUNE
Observatii:
-impotriva constipatiei, mai ales la cei cu suferinte ale vezicii biliare, dimineata se consuma prune uscate plus iaurt cu tarate de grau;
- se pot face cure de prune: 3 zile pe saptamana se consuma numai prune, in aterioscleroza, obezitate, hipertensiune, reumatism.
Prunele sunt interzise in diabet.
Aviz medical.

177. PIERSICA

Piersica proaspata contine 86,5 g apa (la 100 de grame de fruct), 0,9 g albumina, 10,4 g hidrati de carbon, 0,9 g fibre alimentare, 0,7 g acizi organici liberi, 363 mg potasiu, 20 mg calciu, 16 mg magneziu, 34 mg fosfor, 4,1 mg fier, 50 mg provitamina A, 0,04 mg vitamina B1, 0,70 mg vitamina PP, 10 mg vitamina C. In piersicile proaspete potasiul si sodiul apar intr-o proportie de 7:1, iar in cele uscate in proportie de 10:1, ceea ce le face sa fie un bun medicament antiinflamator.
Comandati POMPA APARAT, de la Discretfarma.
piersica

Proprietati si indicatii:
-recomandata in tulburari de ritm cardiac;
-stimuleaza contractiile vezicii biliare;
-trateaza hipoaciditatea gastrica si inflamatiile intestinului;
-sucul de piersica , cate 1/2 pahar, inainte de mese, este un puternic energizant;
-indicat in convalescente si pentru copii debili;
-piersica are efect diuretic si depurativ.
Contraindicatii: hiperexcitabilitate nervoasa, diabet, obezitate.
Aviz medical.

miercuri, 11 august 2010

176. VINETELE

Patlagelele vinete (Solanum melagerra) familia Solanaceae
Principalii constituenti:
-valoare calorica redusa: 21 kcal / 100 g
-proteine 1,3 %, glucide 5,5 %, minerale: P, mg, Ca, K, Fe, Si, I, Cu, Zn, Mn; vitaminele: A, B, C, Pp.
Proprietati;
-putin nutritiv( diabet, boli cardiovasculare)
-antianemic;
-ajuta la scaderea colesterolului( vinetele coapte fara ulei consumate cu produse bogate in colesterol, duc la scaderea colesterolului in sange)
-protectoare ale ficatului si pancreasului( 200 g de cubulete de vinete-fara coaja, macerate 5 zile in vin alb sec. Se agita sticla si se beau dimineata si seara cate o lingurita de macerat, pana la epuizarea cantitatii);
Comandati PROHERB ,de la Discretfarma.
VINETE


- vinetele sunt utile in nevroza maniaco-depresiva;
-insuficienta tiroidiana( se consuma timp de 45 de zile, 250 g de vinete preparate la micul dejun);
-purgativ;
-diuretic;
-vinetele sunt recomandate persoanelor de varsta a 3-a si celor care traiesc in zone cu poluare atmosferica .
Aviz medical.

marți, 10 august 2010

175.ROSIILE

Rosiile ( Lycopersicum esculentum)- fmilia Solanaceae
Principalii constituenti:
-acizi organici( malic, pectic, citric), oligoelemente, Ca, P, Mg, K, S, Fe, vitaminele A, B1, B6, C, K, E, LICOPEN( substanta care lupta impotriva cancerului de prostata).
Comandati , ENTRAN FORTE , de la Disctretfarma.


Proprietati si indicatii:
-mineralizante si aperitive;
-antiscorbutice;
-alcalinizante ;
-diuretice;
-antiaterosclerotice;
-laxative.
Observatii:
-rosiile nu contin oxalati ci un compus care poate fi comparat cu cortizonul;
-recomandate in reumatism, guta,astenie fizica;
-salatele de rosii se prepara chiar inainte de a fi consumate;
-se recomanda ca timp de 1 luna sa consumam100 ml suc de rosii la care se adauga 100 ml suc de telina/ pe zi.

vineri, 6 august 2010

174. PATRUNJELUL

Pastarnacul( Pastinaca sativa)
Patrunjelul( Petroselinum crispum), Familia Umbeliferae
Principalii constituenti;
-mult K( 600 mg%), Ca ( 145 mg%), Fe ( 4,8 mg%), vitamina A( 0,73 mg%), vitamina C( > 100 mg%, deci 2-3 ori mai mult decat lamaia !!), vitamina B1, B2, microelemente: Cu, Br, I, S;
-apiol( principiu estrogen)
-uleiuri volatile, terpene, penene, apeina.
JEAN VALNET spunea: " Din 20 de grame de frunze de patrunjel se absorb 48 mg de vitamina C( din necesarul zilnic de 78 mg) si de 4 ori mai multa vitamina A decat necesarul zilnic".
Comandati TIANLI NATURAL , de la Discretfarma.

Pastarnacul are proprietati asemanatoare cu patrunjelul:
-stimuleaza glandele endocrine si exocrine;
-patrunjelul este antianemic, antiscorbutic, antixeroftalmic;
-vasodilatator;
-excitant usor al fibrelor musculare netede( intestinale, urinare, biliare, uterine)
-coleretic;
-se studiaza efectul anticancerigen.
Indicatii:
-anemie, astenie, convalescente
-anorexie;
-arterita;
-cardiopatie ischemica;
-edeme
-intoxicatii diverse prin alcool, tutun, alimentatie bogata in carne si alimente suprarafinate.
Se vor consuma zilnic, 1-2 legaturi de patrunjel verde, sub forma de suc, sau adaos in salate de legume.
patrunjel

marți, 3 august 2010

173. PERELE

Perele ( Pirus comunis)-familia Rosaceae
Principalii constituenti:
-apa, levuloza, tanin, pectine,celuloza, minerala si oligoelemente: Zn, Cu, Fe, Mn, Iod, As, vitaminele A, Grupa B, C.
Cumparati 3X SUIFAN , de la Discretfarma.
Proprietati si indicatii:
-diuretice, depurative si uricolitice foarte utile pentru litiaza urica, reumatism cronic degenerativ, guta;
-perele crude sau suc sunt utile in profilaxia infectiilor urinare recidivante;
-perele au efect astringent in diareele usoare;
-perele sunt fructe permise diabeticilor( cu exceptia perelor Bergamote).
Observatii:
-sucul de pere este indicat in toate combinatiile cu alte fructe;
-iarna se recomanda sucul de mere si pere( vitaminizant natural).
-suc recomandat copiilor peste varsta de 6 luni.
Aviz medical.
Birnen pere

172. NUCUL

Principalii constituenti: nuca este bogata in Cu si Zn, in vitaminele A, B1, B2, C, K ( 545%), mg, P, Fe, Ca, are 704 Kcal/ 100 g.
Proprietati si indicatii:
nutritiva si energetica, vermifug, activa in dermatoze, antisclerogena( contine 84% acizi polinesaturati);
Cercetarile recente au aratat ca persoanele in varsta care prezinta boli asociate ca: obezitate, hipercolesterolemie, hipertensiune si diabet si care renunta la alimentatia traditionala si trec pe dieta mediteraneeana , plus consuma 30 g miez de nuca pe zi , un timp ce cel putin 1 an, au ameliorari semnificative ale starii generale.
Cumparati MARATON FORTE 20 ,de la Discretfarma.
-50-60 g ulei de nuca, adaugat in salate de cartofi fierti, consumati la cina, timp de 3 zile, duce la eliminarea teniei.
-consumul unei felii de paine imbibata cu ulei de nuca, timp de 15 zile, duce la vindecarea enurezisului nocturn;
-dupa repausul alimentar, una din principalele alimente ce se vor consuma vor fi nucile;
-adaugati nuci in toate salatele.
Aviz medical.
MIEZ DE NUCA

duminică, 1 august 2010

171. MORCOVUL

Morcovul (Daucus carota)
Principalii constituenti:vitamina A( 1120 mg), provitamina A( caroten), vitamina B1, B2, C, levuloza si dextroza usor asimilabile, F2( & mg %), potasiu( 235 mg %), aspargina, deucarina, pectina.oligoelemente.
Proprietati: remineralizant, antianemic, creste capacitatea de aparare contra infectiilor, marele prieten al intestinului( antidiareic si laxativ in acelasi timp), creste acuitatea vizuala), galactogog, cicatrizant gastric( ulcer, gastrite0, fluidificant biliar, diuretic, pectoral, vermifug, cicatrizant al plagilor.
Comandati SUPER POTENTA 18 , de la Discretfarma.
Indicatii:
-enterocolite cronice sau acute( morcovi rasi sau facuti piureu);
-colibaciloza;
-constipatie;
-ulcergastroduodenal;
-anemie;
-boli de plamani( astm, bronsita, tuberculoza);
-dermatoze.
Observatii:
-sucul de morcovi este cel mai utilizat suc alaturi de toate retetele de sus( andive, ridichi, varza, spanac, patrunjel, telina, sfecla rosie, gulii);
-in timpul repausului alimentar se poate consuma zilnic pana la 1000 ml suc de morcovi( in amestec sau simplu);
-morcovii rasi sunt baza salatelor de iarna;
-sucul de morcovi cu adaos de lapte este expectorant.
Aviz medical.
morcovi cultura eco